Остале вести


Подсекретар Војновић на отварању Сајма ЕУ пројеката и манифестације „Европско село“ у Зрењанину поводом Дана Европе

Зрењанин , 05. мај 2017.
-A A +AПодсекретар Војновић на отварању Сајма ЕУ пројеката и манифестације „Европско село“ у Зрењанину поводом Дана Европе.

Зрењанин , 05. мај 2017. .

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао је свечаном отварању традиционалне манифестације поводом Дана Европе у Зрењанину „Европско село“, где су министарка без портфеља Јадранка Јоксимовић и вршилац дужности шефа Делегације Европске уније Оскар Бенедикт поручили да Европска унија и чланство у њој нису ништа апстрактно, те да Србија има много користи од свог европског пута и да постоји много фондова који су нама на располагању.

Подсекретар Небојша Војновић поручио је на манифестацији „Европско село“ где деца из предшколских и школских установе са територије Града Зрењанина представљају и промовишу различите народе и државе чланице Европске уније, да је ЕУ стратешки пут за Србију од чега корист имамо како на републичком, тако и на покрајинском и локалном нивоу и додао да су Покрајинска влада и Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу активно подржали ову манифестацију, што ће чинити и у будуће.

„Покрајинска влада подржава ову и све сличне манифестације, а конкретне активности подршке спроводиле су се преко Фонда „Европски послови“ који је у претходне две године имао активну улогу у организацији манифестације „Европско село“, на првом месту кроз едукацију преко 1000 деце у скоро 30 школа. Сматрамо да је манифестација Европско село, настала првобитно као пројекат, пример добре праксе када један пројекат доживи свој не само наставак и подршку локалне самоуправе, већ постане чак и традиционална манифестација која броји године и има тенденцију да броји чак и своје годишњице“, рекао је подсекретар Војновић.

Овом приликом подсекретар је за три основне школе које су показале најбоље знање и едукацијама, испред Фонда „Европски послови“, поделио 3 лаптопа, а свим школама поделио је лопте и позвао и остале општине и градове да прате пример манифестације "Европско село".

Манифестацији у Зрењанину „Европско село“ покренула је Основна школа из Томашевца 2012. године и врло брзо су јој се прикључиле и остале школе са територије овог града. Идеја је проистекла из чињенице да 75 одсто младих људи и деце није имало прилику да путује у земље Европске уније и жеље да се промовише различитост народа и држава који чине модерну Европу.


Извор: ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs