Остале вести


Посета представника Канцеларије за пријем приговора кинеске покрајине Шангај

Нови Сад , 30. април 2019.
-A A +AПосета представника Канцеларије за пријем приговора кинеске покрајине Шангај.

Нови Сад , 30. април 2019. .

Покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран С. Павловић разговарао је са представницима Канцеларије за пријем приговора кинеске покрајине Шангај.

Гостима из Кине представљен је рад, организација и надлежности Покрајинског омбудсмана, као и Заштитника грађана Града Новог Сада, док је Wang Jianhua, директор шангајске Канцеларије, присутне упознао са начином рада и организацијом Канцеларије.

На иницијативу гостију из Шангаја, састанку су присуствовали и представници из Покрајинске владе.

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, овом приликом је нагласио да Покрајинска влада остварује веома добру сарадњу са кинеским покрајинама. Од скоро 40 споразума, како је рекао, које је Покрајинска влада потписала са регионима у Европи и свету, слободно се може рећи да је најактивнија сарадња са кинеским провинцијама.

Он је истакао да томе посебно доприносе политички односи између Републике Србије и Народне Републике Кине који су уздигнути на ниво стратешког партнерства, без отворених питања и уз бројне политичке сусрете на државном нивоу. За Републику Србију и АП Војводину, Кина је најзначајнији трговински партнер у Азији.

„Жеља нам је да и овај сусрет подстакне наставак сарадње кроз размену посета и политичко-привредних делегација, што би резултирало закључивање споразума о сарадњи између провинције Шангај и АП Војводине“, рекао је Дракулић.

Поред представника Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, састанку су присуствовали су и локални омбудсмани из Панчева, Бачке Тополе, Сомбора и Новог Сада.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs