Остале вести


Потписани уговори о стипендирању студената ромске националности

Нови Сад , 22. март 2019.
-A A +AПотписани уговори о стипендирању студената ромске националности.

Нови Сад , 22. март 2019. .

У склопу пројекта „Ромаверситас“ тридесет студената ромске националности из целе Србије, потписало је данас у Покрајинској влади уговоре о стипендирању.

Ромаверситас Србија настоји да буде у контакту и да подржи ромске студенте у континуитету током њихових студија. То значи да ће Ромаверситас Србија помоћи ромским студентима у процесу који води до њиховог дипломирања и покушати да их оснажи да након студија пронађу посао.

Потписивању уговора присуствовала је заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић која је том приликом поздравила присутне студенте и казала да су они својим трудом и залагањем учинили да буду понос не само својих родитеља, већ и целе ромске заједнице.
„Учењем и радом, као и стицањем академског знања можете обезбедити себи бољи квалитет и боље услове живота. С тим у вези Покрајински секретаријат је препознао значај високог образовања националних мањина-националних заједница и први пут у свом мандату 2017. отворио конкурс који је намењен подршци научноистраживачких пројеката националних мањина-националних заједница у АП Војводини“, нагласила је заменица Ракић и додала да осим тог програма Секретаријат има још програма на које могу конкурисати припадници националних мањина-националних заједница, као што су: регресирање превоза студената, учешће на научним скуповима и усавршавањима у иностранству научно-истраживачких радника и студената који су показали посебне резултате. Такође, млади незапослени доктори наука, имају могућност да учествују у акцији “Право на прву шансу“ и тако добију шансу да се, на годину дана, запосле на некој од високообразовних институција у АП Војводини.

Потписивање уговора организовала је Канцеларија за инклузију Рома у сарадњи са Ромским образовним фондом из Будимпеште и Војвођанским ромским центром за демократију.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs