Остале вести


Потписан уговор о преносу средстава за изградњу зграде Радио-телевизије Војводине

Нови Сад , 28. јун 2017.
-A A +AПотписан уговор о преносу средстава за изградњу зграде Радио-телевизије Војводине.

Нови Сад , 28. јун 2017. .

Данас су директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и генерални директор Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“ др Миодраг Копривица потписали уговор о преносу 800 милиона динара за изградњу зграде Радио-телевизије Војводине.

Средства су обезбеђена у буџетима Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине за 2017. годину, а намењена су за прву фазу изградње и услугу стручног надзора.

„Уз свесрдну подршку Владе Републике Србије и Покрајинске владе, обезбеђена су средства за изградњу нове зграде РТВ од којих је 400 милиона динара обезбедило Министарство културе и информисања, а преосталих 400 милиона Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања“, истакао је директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

Ковачевић је додао да је уз уговор потписана и одлука којом је Радио-телевизија Војводина овластила Управу за капитална улагања да у име РТВ предузме све радње у вези са покретањем и спровођењем поступка јавне набавке радова на изградњи пословног објекта и услуге стручног надзора.

Генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица подсетио је да је Покрајинска влада још ребалансом буџета за 2016. годину обезбедила и средства, у висини од 195 милиона динара, за рушење старог објекта зграде и рашчишћавање терена.

„Данас су испуњени сви формални услови да Управа за капитална улагања АП Војводине настави са припремама на изради конкурсне документације и расписивању јавне набавке за извођача радова на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине“, изјавио је Копривица.

Изградњом нове зграде Радио-телевизије сви грађани ће добити на квалитету и информисања и укупног друштвеног живота, а на овај начин Покрајинска влада наставља да подржава јавни сервис свих грађана, који информише јавност не само на српском, већ и на језицима националних мањина и конкретним потезима ствара услове да се коначно запосленима у Радио-телевизији Војводине омогући да свој посао обављају у нормалним условима и функционалном објекту.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs