Остале вести


Потпредседница Скупштине АПВ Александра Ђанковић изабрана за потпредседницу Комитета 3 АЕР-а

Лондон/Нови Сад , 23. март 2017.
-A A +AПотпредседница Скупштине АПВ Александра Ђанковић изабрана за потпредседницу Комитета 3 АЕР-а.

Лондон/Нови Сад , 23. март 2017. .

Потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић изабрана је данас једногласно за потпредседницу Комитета 3 Скупштине европских регија (АЕР), на пленарном заседању овог Комитета у Лондону.

Ђанковић је истакла да је њен избор за потпредседницу овог радног тела АЕР-а још једно у низу признања Скупштини АП Војводине од стране ове организације због великог ангажмана, партнерских односа са регијама чланицама, као и посвећеног и дугогодишњег рада покрајинског парламента у оквиру АЕР и њених радних тела.

„Рад у оквиру Комитета 3 смо схватили врло озбиљно јер се овај комитет бави питањима младих, образовања, културе и једнаких могућности која су свакако један од приоритета покрајинске администрације. Наш циљ је да приближимо младе људе местима одлучивања и подигнемо њихову свест о значају учешћа у процесу доношења одлука, посебно оних које се тичу њих и њихове будућности“, рекла је потпредседница Ђанковић.

Она је додала и да је предстојећи скуп Регионалне мреже младих, који Скупштина АП Војводине организује у сарадњи са АЕР-ом од 6. до 9. маја. само прва у низу активности, те да ће Скупштина АП Војводине остати посвећена и учествовати у свим активностима које доприносе стварању бољег, позитивног амбијента за живот младих у областима културе, образовања, запошљавања и друго.

Делегација Скупштине АП Војводине, коју су чинили потпредседници Дамир Зобеница, Александра Ђанковић и Снежана Седлар, учествовала је у Лондону на дводневном пленарном заседању комитета Скупштине европских регија. Војводина је од 2002. године пуноправна чланица ове највеће и најутицајније мреже која окупља регионе и институције из 35 земаља Европе.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs