Остале вести


Потпредседница Ђанковић отвoрила Новогодишњи мамин базар на Спенсу

Нови Сад , 17. децембар 2016.
-A A +AПотпредседница Ђанковић отвoрила Новогодишњи мамин базар на Спенсу.

Нови Сад , 17. децембар 2016. .

Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић свечано је на новосадском „Спенсу“, отворила традиционалну, шесту по реду манифестацију „Новогодишњи мамин базар“.

Популарни „Мамин базар“ одржава се сваке године уочи новогодишњих и божићних празника, у организацији Удружења „Маме Новосађанке“, чије су представнице преко друштвених мрежа успеле да анимирају и окупе значајан број својих суграђанки у циљу пружања узајамне подршке и спровођења заједничких друштвено одговорних активности.

Базар представља једнодневну и јединствену манифестацију на којој учесници и посетиоци могу међусобно да се размењују,поклањају или да продају играчке, дечију половну гардеробу, обућу и беби опрему, као и да наведене артикле купе по веома повољним ценама.

На овогодишњем Базару учествовало је око 150 мама излагачица квалитетне половне робе и дечије опреме, што је највећи број учесница до сада а припремљен је и пратећи богат култрурно уметнички програм, као и низ хуманитарних активности. Овогодишњи „Мамин базар“ подржан је од стране Скупштине Аутономне покрајине Војводине, града Новог Сада и новосадског Дома здравља.

Поздрављајући учеснице, госте и посетиоце, потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић истакла је да је „Мамин базар“ прерастао у препознатљиву хуману манифестацију у Новом Саду, наводећи да би било лепо и корисно када би и други градови следили пример Новог Сада и мама новосађанки и кренули истим путем. „Такође, ово је и пример како се друштвене мреже могу добро и корисно искористити за покретање добрих и позитивних идеја. Скупштина Аутономне покрајине Војводине ће увек подржавати такве активности и у то име и моје лично име, ја вам желим успешан базар и користим ову прилику да свим нашим суграђанкама и суграђанима пожелим срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике“, казала је у свом обраћању потпредседница покрајинске Скупштине Александра Ђанковић.

У име града Новог Сада, учеснице и посетиоце манифестације је поздравила помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, а у име новосадског Дома здравља директор те установе прим. др Веселин Бојат.

У оквиру манифестације организоване су и три хуманитарне акције у којима сваки посетилац може добровољно да учествује. Организовано је сакупљање ствари за новогодишње пакетиће (слаткиши, играчке, школски прибор) за потребе Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) и донирање украса, којима ће бити окићена новогодишња јелка на лицу места, а који ће се накнадно донирани организацији НСХЦ.

Поред тога, на Базару се налази и кутија за прикупљање новчаних прилога и помоћи за шеснаестогодишњег Пеђу Ђурђекановићa, који болује од церебралне парализе и неколико пропратних болести. Њему је неопходан стални рехабилитациони третман, како не би дошло до погоршања стања, а родитељи дечака нису у могућности сами да финансирају рехабилитаију, због чега је потребна помоћ. Новина је и „Еко кутак“ у којем свој рад промовише Удружење „Зелени маслачак“, које има за циљ ширење еколошке свести и значаја животне средине међу децом. Организовано је и прикупљање секундарних сировина, како би се помогло еколошким активностима новосадског еколошког вртића „Маслачак“.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs