Остале вести


Почела обука за развој пословања за жене са села

Нови Сад , 06. новембар 2013.
-A A +AПочела обука за развој пословања за жене са села.

Нови Сад , 06. новембар 2013. .

Јуче је у Белом Блату почела обука за 50 сеоских жена из 30 села Војводине, у области коришћења информационо-комуникационих технологија за развој пословања и вештина управљања. Обука је део активности пројекта „Пословно повезивање жена које живе у руралним подручјима” који у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија реализују Гаранцијски фонд АПВ, Завод за равноправност полова АПВ и Савез незапослених особа Бач-Кишкун жупаније.

Поводом обележавања почетка обуке, учесницама су добродошлицу и успешан рад пожелели Горан Васић, директор Гаранцијског фонда АПВ, Весна Шијачки, директорка Завода за равноправност полова АПВ и Драгана Тодоровић, менаџерка пројекта. Они су овом приликом указали на значај додатног и целоживотног образовања сеоских жена за развој женског предузетништва, истичући да без економски оснажене жене нема ни ефикасног руралног развоја. Нагласили су да је ова обука још један у низу корака у дугогодишњем настојању покрајинских институција да се остваре услови у којима сви грађани и грађанке Војводине, без обзира на родну припадност и подручје у којем живе, могу да имају једнаку шансу за пуни лични и професионални развој, али и право на једнако учешће у креирању политика локалних заједница.

Обуке су организоване у два циклуса, који ће трајати од 5. до 10. новембра и од 26. новембра до 1. децембра, у Међународном истраживачком центру у Белом Блату.

На основу истраживања реализованог у првој фази пројекта осмишљени су посебни наставни планови за обуке из две области: коришћење информационо-комуникационих технологија за развој пословања и вештине управљања. Први циклус обуке је усмерен на коришћење информационих технологија за умрежавање и за маркетиншке активности, са посебном пажњом на коришћење интернета за тражење информација, могућих пословних прилика и партнерстава. Други циклус обуке, имаће за циљ да унапреди пословне вештине жена из руралних подручја у области продаје, маркетинга, књиговодства и прављења бизнис планова, као и да учеснице упозна са елементима и предностима коришћења друштвених мрежа у циљу унапређења пословања и запошљавања.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs