Остале вести


Почeo 7. циклус Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“

Нови Сад , 21. фебруар 2020.
-A A +AПочeo 7. циклус Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“.

Нови Сад , 21. фебруар 2020. .

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локлану самоуправу Небоша Дракулић, поздравио је данас у просторијама Универзитета "Едуконс" полазнике седмог Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“.

Специјалистички програм под покровитељством Покрајинске владе већ пету годину за редом организује и спроводи Фонд „Евроски послови“ у сарадњи са Универзитетом "Едуконс".

Обраћајући се студентима, пожелевши им успех, Дракулић је изразио задовољство што се Специјалстички програм који је од изузетног значаја из године у годину све више развија и што је интересовање за овај тип едукације све веће.

„Са овом генерацијом студената, ми ћемо имати више од 250 обучених лица у области писања пројеката и управљања регионалним развојем кроз маханизме коришћења средстава из фондова Европске уније, што је сада, када се крећемо у правцу европских интеграција од суштинског заначаја“, поручио је Дракулић истичући да је данас готово немогуће говорити о регионалном развоју без постојећег стручног кадра у овој области.

Циљ програма је упознавање са политикама Европске уније и припрема полазника за креирање и имплементацију европских пројеката што је подржано великим бројем предмета и интензивном разменом знања са предавачима, као и интеракцијом између полазника током реализације заједничких радних задатака.

Програм пружа детаљне информације о широком спектру расположивих ЕУ фондова и програма којима се финансирају пројекти у различитим областима (заштита животне средине, привреда, образовање, култура и др.), припреми успешних пројеката, управљању одобреним пројектима и контроли трошења ЕУ средстава.

Предствљању програма присуствовали су и директорака Фонда „Евроски послови“ Видосава Ендерић и директор маркетинга Универзитета "Едуконс" Зоран Брљак.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs