Остале вести


Пракса будућих физиотерапеута у модерним хидроблоковима бања Војводине

Нови Сад , 05. новембар 2015.
-A A +AПракса будућих физиотерапеута у модерним хидроблоковима бања Војводине.

Нови Сад , 05. новембар 2015. .

На недавно одржаном 48. међународном сајму туризма у Новом Саду представљен је пројекат Покрајинске владе „Војвођанска кућа здравља“ чији је циљ унапређење, промоција и скрининг јавног здравља, превенција и рано откривање масовних незаразних болести, унапређење услова и квалитета пружених здравствених услуга кроз организовање кампања, базара здравља, округлих столова, скрининга на масовне незаразне болести, предавање и информисање путем медија у сврху промоције здравља, здраве животне средине и болести, организовање едукативних садржаја за становништво, просветне раднике и друге групе.
Током Базара здравља одржаног управо на овом сајму, Љиљана Реброња, директорка часописа „Туристички свет“ је иницирала акцију „Покажимо да бринемо“ која је подразумевала анимирање професионалаца у велнес и спа индустрији да учине нешто добро за своје будуће колеге, те је прикупљена донација, пре свега, за слабовиде ученике смера физиотерапеутски техничар средње Медицинске школе у Новом Саду „7. април“.
Поред Специјалне болнице за неуролошка обољења и посттрауматска стања "Др Боривоје Гњатић" из Старог Сланкамена и Специјалне болнице „Меркур“ из Врњачке Бање, акцији се одазвала Индијска амбасада – земља партнер првог „UNIQUA Wellness & spa festa“ у Србији.
Средња медицинска школа „7. април“ је од редакције часописа „Туристички свет“ добила новчану помоћ и годишњу преплату, пешкириће, козметичке траке и мајице, херцеговачка фирма „Љекобиље“ је донирала лековите чајеве, а Пеђа Филиповић - први wеллнесс амбасадор Србије ће, као гост ове школе један дан посветити едукацији ученика о новим техникама масаже.
„Од данас ће бити успостављена веза између Средње медицинске школе у Новом Саду са специјалним болницама за рехабилитацију у Војводини и Србији где ће ученици имати прилику да виде, током једнодневне праксе, савремена одељења која су Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију и Покрајинска влада прилагодили модерном начину рада и сврси реновирајући хидроблокове.“ – рекла је др Данијела Станковић Баричак приликом уручења прикупљеног новца и материјалних средстава потребних за велнес и спа програм.


Извор: ПС за здравство, социјалну политику и демографију


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs