Остале вести


Председник Пастор разговарао са амбасадором Аустрије Јоханесом Ајгнером

Нови Сад , 17. март 2017.
-A A +AПредседник Пастор разговарао са амбасадором Аустрије Јоханесом Ајгнером .

Нови Сад , 17. март 2017. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор примио је данас амбасадора Аустрије у Републици Србији Јоханеса Ајгнера.

У фокусу разговора били су партнерски и пријатељски односи Србије и Аустрије, као и блиска сарадња АП Војводине и појединих аустријских регија, а заједнички је изражено задовољство због обостране намере да се ти односи и у будућности додатно оснажују и обогаћују.

Председник Пастор и амбасадор Ајгнер оценили су као веома важну чињеницу да економски односи између две земље могу да се оцене као веома добри, као и то што аустријска предузећа успешно послују и у АП Војводини. Поред могућности за интензивирање интересовања аустријских инвеститора у нашој земљи, на састанку је разговарано и о значају даљег поспешивања културне, научне и сваке друге сарадње.

Председник Пастор истакао је да је за АП Војводину од великог интереса да се стратешки документи о сарадњи Војводине и аустријских регија Штајерска и Горња Аустрија, који су потписани од стране Скупштине АПВ и Покрајинске владе током последњих десет година, још боље искористе за јачање сарадње и њено употпуњавање конкретним садржајима.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs