Остале вести


Председник Пастор разговарао са амбасадором Словеније

Нови Сад , 09. фебруар 2017.
-A A +AПредседник Пастор разговарао са амбасадором Словеније.

Нови Сад , 09. фебруар 2017. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и амбасадор Републике Словеније у Србији Њ. Е. Владимир Гаспарич, оценили су на данашњем састанку да су односи две земље, као и покрајине Војводине и Словеније традиционално добри, са позитивним трендом посебно у областима привреде и културе.

Председник Пастор је истакао да је разлог за добре односе чињеница да не постоје отворена политичка питања која представљају проблем, те да је Словенија одавно донела стратешку одлуку о важности улагања на српском тржишту.

„Словеначке фирме имају веома активну улогу у нашој привреди, оне су на трећем месту по присутности страних компанија, а на осмом по обиму запошљавања. С обзиром на то да смо традиционално привредно повезани, можемо само очекивати да се овакви односи развијају и напредују“, оценио је председник Пастор.

Амбасадор Гаспарич рекао је и да присутност српских компанија у Словенији није занемарива те да је Војводина за њих један од инвестиционих приоритета. Он је изразио задовољство што је Нови Сад понео титулу европске престонице културе за 2021. годину, као што је то био случај са Марибором.

Пастор и Гаспарич разговарали су и о Националном савету словеначке националне мањине, као и о манифестацијама одржаним поводом Дана културе Словеније у протеклих неколико дана.


Извор: Скупштина АП Војводине


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs