Остале вести


Пријем студената Педагошке академије Циришког универзитета

Нови Сад , 08. септембар 2016.
-A A +AПријем студената Педагошке академије Циришког универзитета.

Нови Сад , 08. септембар 2016. .

Подсекретар покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић, данас су у Покрајинској влади примили делегацију студената Педагошке академије Циришког универзитета.

Двадесетак будућих васпитача, учитеља и наставника, предвођених својом професорком Радмилом Бликеншторфер из Цириха, учесници су пројекта „Студијски боравак студената у Србији и Црној Гори”, чији је један од носилаца Основна школа „Петефи Шандор” из Новог Сада.

После поздравних речи, подсекретар је укратко представио рад секретаријата и још једном је истакао значај иницијатива школа на територији АП Војводине, усмерених на међусобно повезивање и реализацију пројеката од заједничког интереса. „Овакви пројекти који омогућавају студијски боравак ученика или студената из иностранства доприносе и бољем увиду у начин живота, културу и друге особености једне средине. С друге стране, они подстичу међусобно упознавање младих људи, неговање пријатељстава и изградњу будућих веза на основу обостраних интереса. Стога, Покрајински секретаријат ће и убудуће охрабривати стварање оваквих облика сарадње између школа у покрајини и школа у земљама у окружењу и шире.”

Помоћница за образовање Биљана Кашерић упознала је швајцарске студенте с образовно-васпитним системом на територији АП Војводине и прихватила је предлог професорке Радмиле Бликеншторфер за размену искустава у сфери образовања.

Студенти Педагошке академије Циришког универзитета такође су активно учествовали у разговору. Они су представили образовно-педагошки рад циришког кантона и постављали питања у вези с нашим образовним системом.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs