Остале вести


Руски маестро Илмар Лапинш у част Бручија

Нови Сад , 29. март 2017.
-A A +AРуски маестро Илмар Лапинш у част Бручија.

Нови Сад , 29. март 2017. .

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и подсекретар Зоран Лазин разговарали су данас са диригентом из Русије Илмаром Лапиншом, који ће сутра у оквиру отварања Фестивала „Рудолф Бручи“, у Синагоги дириговати Војвођанским симфонијским оркестром. Под његовом диригентском палицом биће изведене Бручијеве Симфонија бр. 3, Концерт за тромбон и оркестар бр. 2 и Симфонија „Леста“, за коју је Бручи добио и награду белгијске краљице Елизабете.

Кузмановић је Лапинша упознао са програмом и радом секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, нагласивши да је основна политика секретаријата подршка домаћим ауторима у скоро свим сегментима културе.

„И фестивал посвећен Рудолфу Бручију је јасан наставак нашег опредељења, јер је он оставио снажан печат на музичком животу не само овог града, Покрајине, већ и целе државе и ово је скроман начин да се великом композитору, ствараоцу и друштвеном прегаоцу одужимо“, додао је Кузмановић.

С друге стране, Лапинш изразио је велико задовољство што ће сутра имати прилику да диригује пред овако професионалним и посвећеним људима у оркестру, какав је Војвођански симфонијски оркестар.

„Моје задовољство је тим веће што сам и лично познавао породицу Бручи, а то ће целом догађају дати додатну емотивну боју“, рекао је велики руски диригент.
Састанку је присуствовао и директор Војвођанског симфонијског оркестра Роман Бугар.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs