Остале вести


Стручни скуп о инспекцијском надзору у установама образовања

Нови Сад , 09. септембар 2016.
-A A +AСтручни скуп о инспекцијском надзору у установама образовања.

Нови Сад , 09. септембар 2016. .

У организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице данас је стручни скуп под називом „Инспекцијски надзор у установама образовања и васпитања у школској 2016/17. години”.

У поздравном говору, заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић, изразио је задовољство што су се поново окупили сви они чији посао и ангажовање – у погледу законом постављених циљева и задатака у образовно-васпитном процесу – захтевају изузетну стручност и коректност у сваком тренутку. Помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић такође је поздравила окупљене, те је истакла значај оваквог вида стручних скупова где се отворено разматрају проблеми приликом инспекцијског надзора у установама образовања, као и начини њиховог решавања.

Домаћин скупа секретаријата, др Драган Граховац, начелник покрајинске просветне инспекције, истакао је да се подстицање унапређивања рада образовних установа од стране просветних инспектора може постићи превенцијом и едукацијом, те да је за то неопходна претходна припрема и просветних инспектора и образовних установа.
Ова два аспекта управо су и била теме стручног скупа. Прва тема била је „Инспекцијски надзор у установама образовања и васпитања” – о којој је говорио др Граховац, док је другу тему –„Поступање просветне инспекције у случајевима насиља у школама” – представила Снежана Коњевић.

Закључак овог скупа јесте да просветни инспектори, ради ефикасности редовних инспекцијских надзора који започињу после 20. септембра, благовремено доставе установама документацију која ће бити предмет инспекцијског надзора по контролним листама.

Осим присуствовања стручном делу овог скупа, учесници су имали прилике да се међусобно боље упознају, да размене своја знања и искуства, као и да дају нове идеје и примере добрих решења.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs