Остале вести


Унапређење прекограничне сарадње са Републиком Хрватском

Нови Сад , 31. август 2020.
-A A +AУнапређење прекограничне сарадње са Републиком Хрватском.

Нови Сад , 31. август 2020. .

Протеклог викенда заменик покрајинског секретара за привреду и туризам мр Павле Почуч посетио је Сомбор и том приликом учествовао на промоцији новооснованог кластера у оквиру програма Интеррег ИПА Хрватска–Србија 2014–2020. године. Укупна вредност пројекта је 1,1 милион евра, а Град Сомбор учествује са 311.000 евра, што је добар пример како се квалитетним пројектима успешно привлаче инострани извори финансирања у АП Војводину.
Циљ програма је унапређење друштвеног и економског развоја прекограничног подручја реализацијом заједничких пројеката и активности.

Поред територије АП Војводине, пројекат обухвата и две жупаније у Републици Хрватској, уз предвиђену кластеризацију у пољопривреди, и папирној и машинској индустрији. Активности Сомбора у оквиру пројекта су оснивање поменутог кластера, као и адаптација и опремање објекта у Благојевићевој улици, који је уједно и седиште кластера.

Организатор промоције пројекта је предузетничка радња „Пут једног пројекта“ из Новог Сада.

„Покрајинска влада, као и Секретаријат за привреду и туризам настојаће и убудуће да пружају подршку реализацији прекограничних пројеката који имају за циљ унапређење конкурентности привреде и пољопривреде, јачање малих и средњих предузећа и отварање нових радних места“, истакао је заменик Почуч на промоцији овог значајног прекограничног пројекта и новооснованог кластера.

Он је додао да Сомбор са партнерима из Републике Хрватске успешно реализује пројекат посвећен успостављању одрживих кластера у областима привреде и предузетништва, истичући и важну чињеницу да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам у претходне четири године издвојио 59 милиона динара за подршку 21 кластеру у АП Војводини и то за набавку опреме и неопходних средстава за рад.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs