Остале вести


Ученицима из Вуковара традиционално донирани уџбеници

Нови Сад , 09. септембар 2019.
-A A +AУченицима из Вуковара традиционално донирани уџбеници.

Нови Сад , 09. септембар 2019. .

Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је данас у Вуковару, где се састао са председником Заједничког већа општина Срђаном Јеремићем.

Војновић и Јеремић посетили су Основне школе „Бијело брдо“, „Трпиња“, „Негославци“ и „ Борово“ где су ученицима који наставу слушају по Моделу А- на српском језику и ћириличном писму, традиционално уручили комплете уџбеника за ученике од првог до петог разреда, као и 200 торби полазницима првих разреда.

Како је Јеремић навео, школску 2019/2020 на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар уписало је 2200 ученика основних и средњих школа.

„Покрајинска влада заједно са Градом Новим Садом и институцијама као што је Црвени крст, који су ове године били укључени у реализацију донација, наставиће да чине све што је у њиховој надлежности како би увек били на услузи установама које се боре за очување српског идентитета, културе, традиције те заштите српског народа ван граница Србије“, поручио је Војновић током доделе уџбеника.

За набавку уџбеника, радних свесака и ранаца за ученике који на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар уписују ову школску годину на српском језику, издвојено је 1,7 милиона динара.

Председник Заједничког већа општина Вуковар Срђан Јеремић изразио је захвалност за све што Покрајинска влада и друге институције АП Војводине чине за припаднике српске заједнице на простору Републике Храватске, те истакао да су посете попут данашње допринос ка унапређењу односа и веза те доказ бриге матичне државе српског народа у борби за опстанак на својим огњиштима.


Извор: ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs