Остале вести


Ученицима у Вуковару 3,4 милиона динара за школску опрему

Вуковар , 07. септембар 2020.
-A A +AУченицима у Вуковару 3,4 милиона динара за школску опрему.

Вуковар , 07. септембар 2020. .

Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је данас у Вуковару. Он је са председником Заједничког већа општина Вуковар Срђаном Јеремићем посетио неколико основних школа где је традиционално уручио школску опрему вредну 3,4 милиона динара за ученике који у Вуковарско-сријемској и Осјечко-барањској жупанији похађају наставу на српском језику и ћириличном писму.

Средствима Покрајинске владе, преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, обезбеђене су радне свеске свим основцима, као и школске торбе за све прваке који ће у предстојећој школској години похађати наставу на српском језику и ћириличном писму.

„Част ми је да вам данас пожелим успешну и продуктивну школску годину, а посебно полазницима првих разреда који у овој изазовној ситуацији отварају једно ново поглавље. На том путу им желим много среће и радости које он са собом носи“, истакао је Војновић и нагласио да ће Покрајинска влада, као и друге институције АП Војводине, увек бити ослонац и подршка српком народу ван граница матичне земље.

Председник Заједничког већа општина Вуковар Срђан Јеремић захвалио је на досадашњој успешној и континуираној сарадњи и несебичној подршци коју Покрајинска влада пружа српској заједници у Републици Хрватској, јер би, како је истакао, опстанак и останак српског народа на својим огњиштима без тога био неостварив и немогућ.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs