Остале вести


У Бачкој Паланци „Пјесмом и игром кроз Крајину“

Нови Сад , 09. октобар 2017.
-A A +AУ Бачкој Паланци „Пјесмом и игром кроз Крајину“ .

Нови Сад , 09. октобар 2017. .

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић поздравио је у суботу у Бачкој Паланци учеснике културне манифестације „Пјесмом и игром кроз Kрајину“, која је плод сарадње „Kултурне заједнице Kрајине“ из Београда и општинског руководства Бачке Паланке.

Поздрављајући учеснике скупа, госте и домаћине, Кузмановић је рекао да је ово још једна у низу оних манифестација које сваког од нас у различитостима чини богатијим, а културу једног друштва у целини садржајнијом.

„Крајишка култура има низ својих особености и одавно је природан део лепезе наше мултикултуралности, чинећи је још лепошом и још раскошнијом“, додао је заменик покрајинског секретара и позвао представнике свих крајишких удружења да учествују на конкурсима Покрајинског секретаријата на којима се стимулише традиционално народно стваралаштво.

Испред Културног центра Крајине, учеснике је поздравио председник Управног одборља Жељко Кукић, а испред Заједничког већа општина из Вуковара председник те асоцијације Срђан Јеремић. Обојица су изразила наду да ће манифестација „Пјесмом и игром кроз Крајину“ постати традиционална, за шта, према речима домаћина, у Бачкој Паланци, постоји расположење.

У културном делу програма наступили су КУД „Срем“ из Маркушице, КУД „Ђоко Патковић“ из Боботе, КУД „Вук Караџић“ из Чонопље и Удружења „Дар завичаја“ из Младенова.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs