Остале вести


Фестивал хармонике - чувар српског идентитета

Нови Сад , 16. октобар 2017.
-A A +AФестивал хармонике - чувар српског идентитета.

Нови Сад , 16. октобар 2017. .

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је јуче у Вуковару 5. Међународни Фестивал хармонике Славоније, Барање и западног Срема.

Поздрављајући присутне, Кузмановић је рекао да је ресорни секретаријат препознао значај ове културне манифестације, која окупља младе таленте и да је из тога проистекла и снажна подршка.

„Посебно је важно то што се на овај начин негује и поштује култ хармонике, која у српској култури у целини има истакнуто место“, додао је Кузмановић, нагласивши да бројност и разноликост учесника доказује да је та подршка била оправдана.

Испред Удружења „Чувари српског идентитета“ обратио се председник Драган Тодић који је, уједно, и председник организационог одбора овог фестивала. Поред Покрајинске владе, фестивал је подржан и од стране Савета за националне мањине Владе Републике Хрватске, у чије име је учеснике поздравила посланица у Сабору Хрватске Драгана Јецков.

У присуству великог броја посетилаца, наступили су такмичари од најмлађег узраста до професионалних хармоникаша. Учествовали су и најбољи хармоникаши из Румуније, Мађарске и Босне и Херцеговине.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs