Остале вести


Фонд "Европски послови" АП Војводине: Обележавање почетка радова на измуљивању дела водотока Јегричка у оквиру парка природе "Јегричка"

Нови Сад , 24. септембар 2013.
-A A +AФонд "Европски послови" АП Војводине: Обележавање почетка радова на измуљивању дела водотока Јегричка у оквиру парка природе "Јегричка".

Нови Сад , 24. септембар 2013. .

У оквиру пројекта „Еколошко управљање водама у равничарским пределима“ који се финансира из ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија, 19. септембра 2013. године, у општини Темерин, званично је обележен почетак радова на измуљивању дела водотока Јегричка у дужини од око 6 км.
Захваљујући овим радовима долази се до бржег протока воде чиме се стварају предуслови за одбрану од поплава, као и побољшању квалитета воде чиме се доприноси одржавању флоре и фауне.
Поред водотока Јегричке, радови измуљивања и анализе муља и квалитета воде реализоваће се и у Мађарској, канала Курца који, као и Јегричка, има виталну улогу у одвођењу вишка воде и заштити од поплава.
Партнери на пројекту су, поред ЈВП „Воде Војводине”, Фонд „Европски послови” АП Војводине и водопривредно предузеће АТИ-ВИЗИГ из Сегедина.Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs