Остале вести


Јачање парламентарне сарадње Војводине и Баден-Виртемберга

Нови Сад , 12. јул 2013.
-A A +AЈачање парламентарне сарадње Војводине и Баден-Виртемберга.

Нови Сад , 12. јул 2013. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, и посланици покрајинског парламента Игор Мировић и Борислав Новаковић, разговарали су данас у Улму са председником Парламента Баден-Виртемберга Гвидом Волфом о могућностима и даљим корацима у продубљивању парламентарне сарадње Војводине и ове немачке покрајине.

Како је наглашено на састанку, Војводину и Баден-Виртемберг вежу вишегодишње пријатељске и партнерске везе, али постоји велики потенцијал да се ова сарадња прошири кроз институционалну сарадњу парламената и њихових радних тела, на чему ће се интезивно радити у предстојећем периоду.
Председници Пастор и Волф заједнички су оценили да је сарадња у оквиру Дунавске стратегије најснажнија карика за повезивање свих држава, регија и градова, те да су управо парламенти и посланици они који могу снажно да допринесу приближавању и прихватању ове идеје од стране грађана.

Пастор, Мировић и Новаковић присуствују у Улму И Дунавској конференцији парламентараца, на којој учествују представници националних и регионалних парламената из десет земаља дунавског слива, а чији је домаћин Покрајина Баден-Виртемберг.
Током конференције, парламентарци ће размотрити улогу и допринос који би парламенти требало да пруже сарадњи у подунавском региону и имплементацији Дунавске стратегије, а на крају конференције биће усвојена и заједничка Декларација којом ће се прецизирати заједнички циљеви парламентараца дунавског региона.Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs