Остале вести


Одржана манифестација „Дани грчке културе“

Нови Сад , 22. новембар 2021.

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Горан Каурић присуствовао је у суботу У Културном центру Новог Сада манифестацији „Дани грчке културе“, која се по први пут одржава у Новом Саду у организацији Фондације грчке националне мањине у Србији, чији је оснивач Национални савет грчке националне мањине.


Опширније

Отворена прва Изложба предузетничких вештина

Обровац , 22. мај 2021.

На простору Старе пијаце у Обровцу, отворена је данас прва Изложба предузетничких вештина жена у 2021. години коју је организовао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.


Опширније

Представници образовно-васпитних установа потписали још десет уговора у Сремској Митровици

Нови Сад , 12. мај 2021.

Заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић присуствовао је данас, у Дому ученика средњих школа, потписивању уговора по конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, којим је опредељено укупно 91 милион динара за реконструкцију, адаптацију, санацију, инвестиционо и текуће одржавање објеката образовно-васпитних установа на територији АП Војводине.


Опширније

У Државном дата центру у Крагујевцу почела обука за имплементацију еУправе у општинама АП Војводине

Нови Сад , 24. март 2021.

Представници 14 градова и општина АП Војводине данас су посетили Државни дата центар у Крагујевцу у циљу припреме за даљу имплементацију услуга еУправе на локалу, у складу са заједничком иницијативом Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Канцеларије за ИТ и еУправу.


Опширније

Парошки и Јовановић о успостављању ефикасније електронске управе у јединицама локалне самоуправе

Нови Сад , 05. март 2021.

Заменик секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивоје Парошки састао се данас у Београду са директором Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаилом Јовановићем, са којим је разговарао о могућностима сарадње у процесу успостављања електронске управе у јединицама локалне самоуправе.


Опширније

Информисање о средствима и инструментима за рурални развој путем ИПАРД мера од изузетног значаја за домаћу пољопривреду

Бач , 02. март 2021.

Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарко Миланковић боравио је данас у Бачу, где је одржана панел-дискусија на тему "ИПАРД 3 – подршка пољопривредницима – како до средстава".


Опширније

Завршен пројекат прекограничне сарадње Мађарска-Србија „Здравствени туризам-добар туризам“

Нови Сад , 22. децембар 2020.

Данас је у Медија центру Војводине одржана завршна конференција поводом финализације пројкета Интеррег-ИПА програма прекограничне сарадње између Мађарске и Србије под називом „Здравствени туризам - добар туризам: Заједнички развој медицинског и здравственог туризма у прекограничном региону Мађарске и Србије“.


Опширније

Завршен пројекат прекограничне сарадње Мађарска–Србија „Разнобојна сарадња”

Нови Сад , 15. децембар 2020.

Данас је у Медија центру Војводине одржана завршна онлајн конференција поводом финализације Интеррег ИПА пројекта прекограничне сарадње између Мађарске и Србије.


Опширније

Објављен јавни конкурс из области електронских комуникација намењен локалним самоуправама у Војводини

Нови Сад , 26. новембар 2020.

Узимајући у обзир све заступљенији процес дигитализације и све евидентије потребе за осавремењавањем постојећих информационо-комуникационих система, Покрајински секретаријат за привреду и туризам расписао је конкурс за доделу средстава за финансирање пројекте из области телекомуникација и информационог друштва за 2020. годину, који је намењен локалним самоуправама на територији АП Војводине.


Опширније

Станислав Радуловић уручио награду „Милица Стојадиновић Српкиња“

Нови Сад , 27. октобар 2020.

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић данас је у Културном центру Војводине „Милош Црњански“ уручио 44. по реду награду „Милица Стојадиновић Српкиња“, за најбољу песничку књигу женског аутора, писану на српском језику, која је ове године по одлуци жирија припала Злати Коцић за књигу „Галгал“ објављену у едицији „Повеља“ из Краљева.


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs