Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност


Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, у складу са законима који дефинишу ове области и у складу са Статутом, обавља послове покрајинске управе у области високог образовања и студентског стандарда, који се односе на припремање аката за Скупштину или Покрајинску владу, а којима се: оснивају, односно суоснивају научни институти и истраживачкоразвојни центри и врше оснивачка права над њима; уређују питања од покрајинског значаја у високом образовању; предлаже члан Националног савета за високо образовање; уређују питања од покрајинског значаја у области студентског стандарда.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, у складу с Програмом од општег интереса за Републику Србију, обавља послове покрајинске управе у вези са: решавањем стамбеног питања младих, наставних и научних радника; подстицањем међународне сарадње, технолошког развоја и иновационе делатности; обезбеђивањем финансијских средстава за суфинансирање посебних програма иновационе делатности и инфраструктуре на територији АП Војводине; суфинансирањем програма Огранка Српске академије наука и уметности у Новом Саду, Матице српске, Матице словачке и других установа које обављају научноистраживачку делатност, а значајне су за АП Војводину; обезбеђивањем средстава за суфинансирање програма основних истраживања и програма истраживања у области технолошког развоја у АП Војводини, за суфинансирање учешћа научноистраживачких радника и студената на научним скуповима и усавршавањима у иностранству и за организацију научних скупова на територији АП Војводине.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност обавља извршне, стручне и развојне послове покрајинске управе у областима из свог делокруга и прати, надзире и помаже рад установа и јавних служби чији је оснивач АП Војводина.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност у области високог образовања и студентског стандарда, у складу са законом, обавља послове државне управе, који су законом поверени органима АП Војводине.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност обавља и друге послове када му је то законом, покрајинском скупштинском одлуком или другим прописом поверено.”

Набавка брашна за народне кухиње на Косову и Метохији

Нови Сад , 08. новембар 2021.

Покрајинска влада, у сарадњи са институтима на територији АП Војводине, упутила је Добротворној организацији Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, 20 тона брашна намењеног народним кухињама на Косову и Метохији.

Покрајинска влада већ 20 година даје подршку функционисању...


Опширније

Промоција књига из едиције "Професионалне вештине" у Новом Саду

Нови Сад , 02. новембар 2021.

Промоција књига из едиције "Професионалне вештине", ауторке Драгане Малешевић, одржана је у уторак, 2. новембра 2021, у Дигиталном омладинском центру. Уз присуство многобројне публике, ауторка је говорила о вештинама које можемо да савладамо помоћу књига, а које су нам неопходне у свакодневним...


Опширније

Додељене награде и стипендије Фондације „Доцент др Милена Далмација”

Нови Сад , 26. октобар 2021.

Фондација „Доцент др Милена Далмација” и ове је године, девети пут заредом, наградила најбоље докторске дисертације из области заштите животне средине, а на конкурс су пристигли радови докторанада из свих делова Србије.

Награђене докторанде поздравио је покрајински секретар за високо...


Опширније

Откривена спомен-биста проф. др Мичуринa Мирчетa Берарa у Кикинди

Нови Сад , 18. октобар 2021.

Спомен-бистa истакнутог професора др Мичурина Мирчетa Берара свечано је данас откривена у холу Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди. Берар је био професор физичког васпитања, истакнути спортски радник, велики прегалац у више спортских грана, који је дао немерљив...


Опширније

Секретар Милошевић уручио уговоре незапосленим докторима наука

Нови Сад , 07. октобар 2021.

У оквиру конкурса „Право на прву шансу“, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност и ове године је ангажовао незапослене докторе наука у научноистраживачким установама на територији АП Војводине.

Покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић уручио је...


Опширније

Секретар Милошевић поздравио студенте прве године Педагошког факултета у Сомбору

Нови Сад , 01. октобар 2021.

Уз примену мера заштите од ширења корона вируса, званично је почела нова академска година за студенте прве године студија у нашој земљи. Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић је тим поводом поздравио данас студенте Педагошког факултета...


Опширније

Секретар Милошевић уручио Високој школи “Сирмијум” акредитацију за нови смер

Нови Сад , 29. септембар 2021.

Дозволу за рад новог студијског програма основних студија – струковна медицинска сестра добила је Висока школа струковних студија “Сирмијум” у Сремској Митровици.

Приликом данашње посете дозволу за рад уручио им је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност...


Опширније

Секретар Милошевић поздравио учеснике међународног скупа о праву и друштву у условима пандемије

Нови Сад , 24. септембар 2021.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике међународног научног скупа „Право и друштво у условима пандемије“, који је организовао Правни факултет за привреду и правосуђе Универзитета „Привредна академија".

...


Опширније

Секретар Милошевић приредио пријем за истраживаче са Катедре за нуклеарну физику

Нови Сад , 15. јун 2021.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за наше истраживаче са Департмана за физику Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, који чине прву групу истраживача из Србије која...


Опширније

Скоро 20 милиона динара за 49 пројеката високообразовних установа у АП Војводини

Нови Сад , 27. мај 2021.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио је данас решења представницима високообразовних установа из АП Војводине које су добиле средства у висини од скоро 20 милиона динара за 49 пројеката, на основу три јавна конкурса. Реч је о...


Опширније

Pages


Информације


Проф. др Зоран Милошевић
021/487-4641
Булевар Михајла Пупина 16, Нови Сад
zoran.milosevic@vojvodina.gov.rs
http://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs


Лице овлашћено за поступање по захтевима за приступ информацијама од јавног значаја:
Јелена Ковачевић Сударов
jelena.sudarov@vojvodina.gov.rs
021/487-4557

Проф. др Зоран Милошевић


Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност

Зоран Милошевић рођен је 1961. године у Бијељини. Основну и средњу школу завршио je у месту рођења, а Факултет физичке културе на Универзитету у Новом Саду.

На истом факултету је магистрирао, докторирао и стекао звања асистента, доцента, ванредног и редовног професора на предмету Теорија физичке културе.

Наставно-научну делатност универзитетског професора реализује на основним (струковним и академским), мастерским и докторским студијама.

До сада је објавио више од 150 радова у националним и међународним часописима.

У периоду од 2004. до 2008. године обављао је функцију члана Градског већа Новог Сада задуженог за спорт, где се, поред пројеката школског и масовног спорта, посебно истиче учешћем у организацији спортских манифестација европског и светског нивоа такмичења.

За одборника у Скупштини града Новог Сада, биран је 16. јуна 2008. године. Од новембра 2012. године био je на функцији начелника Јужнобачког управног округа.

Од 2016. до 2020. године обављао је дужност покрајинског секретара за за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Ожењен је и има двоје деце.Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs