Завод за равноправност полова


Завод за равноправност полова у XIII Ноћи музеја у Новом Саду

Нови Сад , 20. мај 2016.

У оквиру XIII Ноћи музеја у Новом Саду Завод за равноправност полова учествује са програмом под називом “Чаробна позорница” у холу зграде Покрајинске владе (Булевар Михајла Пупина 16) у суботу, 21.05.2016. од 18-24 часова.


Опширније

На Сајму народног стваралаштва у Врњачкој Бањи учествовало 42 удружење жена из Војводине

Нови Сад , 11. април 2016.

Директорка Завода за равноправност полова Весна Шијачки посетила је штандове представница и чланица женских сеоских удружења из Војводине, које су учествовале на 13. манифестацији “Сајам народног стваралаштва прела и посела” у Врњачкој Бањи од 8. до 10. априла 2016. године.


Опширније

Како извештавати о насиљу над женама?

Нови Сад , 14. септембар 2015.

На који начин медији извештавају о родно заснованом насиљу и насиљу у породици, односно како креирају и одржавају родно засноване стереотипе, и како могу, поштујући етичке принципе и професионалне стандарде струке, да допринесу позитивној промени, била је тема дводневне обуке уредника/ца, новинара и новинарки из Војводине протеклог викенда у дворцу Фантаст код Бечеја.


Опширније

Био башта у пластеницима- органска производња

Нови Сад , 09. јул 2015.

У Апатину је реализована прва пројектна активност у оквиру Конкурса који је Завод за равноправност полова покренуо у намери да подстакне отварање школа едукације у области органске пољопривредне производње у Војводини. Идеја је да носиоци будућих школа на отвореном буду управо удружења жена које су у неколико протеклих година прошле информатичке обуке и стекле комуникационе вештине за будуће предузетничке улоге.


Опширније

Традиционална улога жена у градитељским занатима тема данашње трибине у Скупштини АП Војводине

Нови Сад , 10. јун 2015.

Трибина посвећена традиционалној и вековној улози жена у градитељству и градитељским занатима, одржана је данас у организацији Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова и Завода за равноправност полова. Директорица Завода за равноправност полова Весна Шијачки отворила је скуп наводећи да је од велике социолошке важности истицање жена које су учиниле велика дела, дајући свој допринос друштву.


Опширније

Расписани нови конкурси Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова из области равноправности полова

Нови Сад , 07. март 2014.

Уочи обележавања Међународног дана жена, када се наглашава важност достизања равноправности за жене не само са аспекта фундаменталних људских права, већ и са аспекта напретка, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова расписао је у овој области четири нова конкурса...


Опширније

Додела сертификата информатички обученим женама у Алибунару

Понедељак, 10. март 2014 - 12:00

Обавештавамо вас да ће у понедељак, 10. марта 2014. године, са почетком у 12.00 часова у згради СО Алибунар (Трг слободе 15) бити додељени сертификати полазницама информатичке обуке за жене на селу.

Потврде ће доделити председник општине Душан Јовановић и директорка Завода за равноправност полова Весна Шијачки.

Основни курс рада на рачунара спроведен је у оквиру пројекта „Информатичка обука за жене на селу“ у периоду од 30. децембра 2013. до 15. фебруара 2014. године у информатичком кабинету средње економско-трговачке школе.

Обуку је похађало и завршило 58...


Опширније

Одржана завршна конференција пројекта о пословном повезивању сеоских жена

Нови Сад , 24. фебруар 2014.

Завршна Конференција са презентацијом резултата пројекта "Пословно повезивање жена које живе у руралним подручјима" окупила је представнике свих учесника који су у периоду од годину дана радили на побољшању положаја сеоских жена. То је први пројекат у области родне равноправности у оквиру ИПА...


Опширније

Информатичко описмењавање жена у Руми

Петак, 31. јануар 2014 - 13:00

Обавештавамо вас да ће у петак, 31. јануара 2014. године у Градској кући у Руми (Главна 55) са почетком у 13 часова бити додељени сертификати полазницама информатичке обуке за жене на селу.

Потврде ће доделити председник општине Рума Драган Панић, директорка Завода за равноправност полова Весна Шијачки и стручни предавач Жолт Баји.

Обуку је завршило 10 жена из села Путинци и 11 жена из села Добринци општине Рума, од којих је 15 жена незапослено.

Основни курс рада на рачунара спроведен је у оквиру пројекта “Информатичка обука за жене на селу ” у периоду од 21....


Опширније

Конференција "Будућност родних студија на државним универзитетима"

Уторак, 10. децембар 2013 - 14:00

У уторак, 10. децембра 2013. године у 14.00 часова, у сали 1 Скупштине АПВ, биће одржана Конференција под називом „Будућност родних студија на државним универзитетима,“ коју заједнички организују Завод за равноправност полова и АЦИМСИ Центар за родне студије Универзитета у Новом Саду.

Учесницима Конференције ће се обратити професорка др Свенка Савић, координаторка Центра за родне студије УНС и Весна Шијачки, директорка Завода за равноправност полова и студенткиње докторских студија.

Конференција се организује са циљем да се јавности представи интердисциплинарни постдипломски...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs