ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама


Отворена изложба „Купиник - последња престоница српских деспота“

Нови Сад , 12. мај 2017.

У Музеју Војводине данас је отворена изложба „Купиник - последња престоница српских деспота“, која је организована у склопу манифестације „Музеји Србије 10 дана од 10 до 10“, а коју је припремио Ђорђе Бошковић из Завичајног музеја у Руми. Изложбу је отворио подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин.


Опширније

Гостовање Војвођанског симфонијског оркестра у Темишвару

Темишвар , 10. мај 2017.

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је данас концерту Војвођанског симфонијског оркестра, који је наступио у Темишвару у оквиру обележавања 70 година од оснивања Темишварске филхармоније „Банатул“.

Под диригентском палицом Микице Јевтића, са симфоничарима је наступила и млада и перспективна виолончелисткиња из Аустрије Алина Холендер.


Опширније

Вишеструко већа подршка информисању на српском језику у земљама у окружењу

Нови Сад , 05. мај 2017.

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић и главни и одговорни уредник „Српских недељних новина“ из Будимпеште Драган Јаковљевић потписали су данас уговор о финансијској подршци за ову годину.

На управо завршеном конкурсу за...


Опширније

Омаж страдалницима злогласног логора Нађмеђер

Нови Сад , 04. мај 2017.

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић учествовао је у Градској библиотеци у Новом Саду на вечери посвећеној страдању заточеника аустро-угарског логора Нађмеђер током Првог светског рата.


Опширније

Очувати благо свих конфесија

Нови Сад , 06. април 2017.

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић разговарали су данас са директором Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милетом Радојевићем и помоћником Марком Николићем.


Опширније

Почео 67. Фестивал професионалних позоришта Војводине

Нови Сад , 04. април 2017.

Фестивал професионалних позоришта Војводине, 67. по реду, отворен је синоћ у Српском народном позоришту у Новом Саду. На четири позоришне адресе - СНП, Новосадског позоришта, Позоришта младих и Новосадског новог театра (сала гимназије "Лаза Костић") - до недеље ће бити одиграно укупно 12 представа.


Опширније

Посета делегације Курског државног универзитета

Нови Сад , 22. март 2017.

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је у Покрајинској влади примио делегацију Курског државног универзитета, коју је предводила декан Историјског факултета др Ирина Конорева Александровна. У делегацији су били др Игор Цуканов историчар и др Олга Рагунштеин.


Опширније

На Фестивалу „Корнелије” у Сремским Карловцима 13 хорова

Нови Сад , 05. март 2017.

Фестивал хорске црквене и световне музике “Корнелије” отворен је синоћ у Саборној цркви у Сремским Карловцима, као центру српске духовности и црквене музике. Присутне на отварању поздравио је и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић.


Опширније

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21000 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs