Скупштина АП Војводине


Представљено пет одобрених пројеката из ИНТЕРРЕГ- ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Мађарска

Нови Сад , 27. март 2017.

Одговоран и ефикасан приступ реализацији пет стратешких пројеката одобрених у оквиру Стратешког позива ИНТЕРРЕГ-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014 – 2020, следећи је важан корак за АП Војводину и њене прекограничне партнере, закључено је на данашњој конференцији посвећеној...


Опширније

Пуштена у саобраћај прва деонице обилазнице око Суботице - Y крака

Суботица , 23. март 2017.

Прва деоница Y крака, обилазнице око Суботице, од петље „Суботица Југ“ до кружне раскрснице са Биковачким путем, пуштена је данас у саобраћај, а обележавању завршетка радова присуствовали су Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине, Имре Керн, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије и Богдан Лабан, градоначелник Суботице.


Опширније

Потпредседнице Седлар и Ђанковић на АЕР Конференцији о одрживом финансирању за регије

Нови Сад , 21. март 2017.

У организацији Скупштине европских регија (АЕР), у сусрет сутрашњем пленарном заседању радних тела ове највеће и најутицајније мреже европских региона, у Лондону је одржана конференција “Одрживо финасирање за регије”, на којој су учествовале потпредседнице Скупштине АП Војводине Снежана Седлар и Александра Ђанковић.


Опширније

Председник ПКС Марко Чадеж разговарао са покрајинским посланицима о коморском систему и расту привреде

Нови Сад , 17. март 2017.

У Скупштини АП Војводине данас је одржано пето по реду саветовање за покрајинске посланике на тему „Јединствени коморски систем у функцији раста српске привреде“ о којој је са посланицима разговарао председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.


Опширније

Председник Пастор разговарао са амбасадором Аустрије Јоханесом Ајгнером

Нови Сад , 17. март 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор примио је данас амбасадора Аустрије у Републици Србији Јоханеса Ајгнера.

У фокусу разговора били су партнерски и пријатељски односи Србије и Аустрије, као и блиска сарадња АП Војводине и појединих аустријских регија, а заједнички је изражено задовољство због обостране намере да се ти односи и у будућности додатно оснажују и обогаћују.


Опширније

У Скупштини АПВ одржан скуп о родној равноправности и правима жена

Нови Сад , 08. март 2017.

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, данас је у организацији Женске парламентарне мреже (ЖПМ) у Скупштини АП Војводине одржана Конференција „Узајамна подршка и заједничка акција“.


Опширније

Међународна конференција „Жене у руралним подручјима и прекогранична сарадња“ у Скупштини АПВ

Нови Сад , 06. март 2017.

У Скупштини АП Војводине данас је одржана Међународна конференција „Жене у руралним подручјима и прекогранична сарадња“, посвећена оснаживању жена у руралним подручјима и могућностима њиховог активнијег учешћа у пројектима прекограничне сарадње у овој области.


Опширније

Покрајински омбудсман предао Годишњи извештај о раду председнику Скупштине АПВ

Нови Сад , 03. март 2017.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран Павловић предао је данас председнику Скупштине АП Војводине Иштвану Пастору Извештај о раду за 2016. годину.


Опширније

Председник и премијер Хесена посетили Скупштину АП Војводине

Нови Сад , 27. фебруар 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, заједно са потпредседницима покрајинског парламента, разговарао је данас са члановима високе делегације немачке покрајине Хесен, коју су предводили председник парламента Норберт Картман и премијер Фолкер Буфије.


Опширније

Покрајински посланици на саветовању о макрорегионалним стратегијама ЕУ

Нови Сад , 24. фебруар 2017.

У Скупштини АП Војводине данас је одржано четврто саветовање за покрајинске посланике на тему „Макрорегионалне стратегије Европске уније у контексту европских интеграција Републике Србије“, а у сарадњи са Фондацијом Конрад Аденауер са којом Скупштина АП Војводине организује серију саветовања у циљу унапређења знања неопходних за процесе реформе Србије и њеног приближавања Европској унији.


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21000 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs