Скупштина АП Војводине


Председник Пастор са делегацијом румунске жупаније Арад

Нови Сад , 20. фебруар 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са делегацијом румунске жупаније Арад, коју је предводио председник Жупанијског већа Јустин Чонка.


Опширније

Ближа сарадња радних тела Народне скупштине и Скупштине АПВ и невладиног сектора у области заштите животне средине

Нови Сад , 14. фебруар 2017.

Представници Одбора за урбанизам, просторно планирање и заштиту животне средине и неформалне Зелене посланичке групе у Скупштини АП Војводине договории су ближу сарадњу са представницима сродних радних тела у Народној скупштини Републике Србије, као и сарадњу са представницима невладиног сектора у области заштите животне средине.На радним састанцима који су одржани у Дому Народне скупштине, најпре је договорена сарадња између Одбора за урбаниз


Опширније

Председник Пастор разговарао са амбасадором Словеније

Нови Сад , 09. фебруар 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и амбасадор Републике Словеније у Србији Њ. Е. Владимир Гаспарич, оценили су на данашњем састанку да су односи две земље, као и покрајине Војводине и Словеније традиционално добри, са позитивним трендом посебно у областима привреде и културе.


Опширније

Председник Пастор примио делегацију немачког града Улма

Нови Сад , 01. фебруар 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и градоначелник немачког града Улма Гинтер Циш изразили су на данашњем састанку задовољство што је деценијска сарадња АП Војводине и покрајине Баден-Виртемберг резулирала учвршћивањем веза између ових покрајина, градова Новог Сада и Улма, као и многобројних институција Србије и Немачке.


Опширније

Конституисана неформална Зелена парламентарна група посланика

Нови Сад , 30. јануар 2017.

У Скупштини АП Војводине данас је конституисана неформална Зелена парламентарна група посланика.

Седници је присуствовало 42 покрајинска посланика, који су се добровољно определили да буду чланови ове неформалне посланичке групе и да се у оквиру ње, ванстраначки посвете теми заштите животне средине.


Опширније

Председник Скупштине АПВ Иштван Пастор са делегацијом Шведске агенције за међународни развој и сарадњу

Нови Сад , 30. јануар 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и генерални секретар Скупштине АПВ Никола Бањац разговарали су данас са представницима Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА), о моделима и могућностима додатног укључивања институција АПВ у програме развојне помоћи које ова агенција спроводи у Републици Србији.


Опширније

Кикинда и Нарвик потписали нову Декларацију о пријатељству

Кикинда , 25. јануар 2017.

У присуству делегација Скупштине АП Војводине и норвешке регије Нордланд коју су предводили представници скупштина ових регија Иштван Пастор и Соња Стин, градоначелник Кикинде Павле Марков и заменик градоначелника Нарвика Геир-Кетил Хансен потписали су данас, пола века након што је потписана прва, нову Декларацију о пријатељству два града.


Опширније

Састанак делегација Скупштине АПВ и норвешке регије Нордланд

Нови Сад , 24. јануар 2017.

Непосредно пред почетак тематске седнице Скупштине АП Војводине, која је била посвећена представљању норвешке регије Нордланд, делегације Скупштине АПВ и Нордланда састале су се како би разговарале о продубљивању сарадње две регије, као и њихових локалних самоуправа.


Опширније

Потпредседница Снежана Седлар у Шиду на прослави Националног празника Русина

Нови Сад , 16. јануар 2017.

Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Снежана Седлар, присуствовала је Централној свечаности поводом десетог по реду обележавања Националног празника Русина у Републици Србији. Свечаност је одржана у месту Бикић Дол у општини Шид, у организацији Завода за културу војвођанских Русина, Националног савета русинске националне мањине, локалне самоуправе и КПД „Иван Котљаревски“ из Бикић Дола.


Опширније

Божићна честитка председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора

Нови Сад , 05. јануар 2017.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је данас Божић свештенству и верницима који овај велики празник прослављау по јулијанском календару.


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21000 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs