Председник Пајтић отворио Фабрику рибље хране у Бачком Јарку

Нови Сад , 12. април 2010.
-A A +AПредседник Пајтић отворио Фабрику рибље хране у Бачком Јарку.

Нови Сад , 12. април 2010. .

Нови Сад, 12. април - Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић данас је свечано пустио у рад нову Фабрику за производњу рибље хране "Рибокс" Компаније ДТД Рибарство у Бачком Јарку.

Овој свечаности присуствовали су и министар за пољопривреду Републике Србије др Саша Драгин, покрајински секретар за заштиту животне средине и одрживи развој др Слободан Пузовић,  представници страних амбасада, локалне самоуправе, као и бројни пословни партнери ове компаније, међу којима и делегација пословних партнера из Кине.
Реч је о гринфилд инвестицији која премашује четири милиона евра, што ће овој војвођанској компанији, која важи за водећег произвођача и дистрибутера рибе у Србији, омогућити да започне производњу и рибље хране коришћењем најсавременије технологије, иначе увезене из Кине.
Председник Пајтић је истакао значај Компаније ДТД Рибарство, која улаже у своју производњу и спремна је да се развија по највишим европским и светским стандардима. Војвођански премијер је истакао да је управо овакав приступ значајан допринос нашем даљем привредном расту и развоју.Ефикасна производња, нова упошљавања и отварање ка страном тржишту је оно што покрајинска Влада види као перспективу, истакао је председник Пајтић, нагласивши као посебно важно то што ће се по први пут из наше земље извозити рибља храна у иностранство, што доприноси отварању нове извозне гране.
„ Ова Фабрика запослиће 50 радника у првој фази и ангажовати стотине коопераната, а производи ће већином бити намењени извозу. Покрајинска Влада, управо подржава овакве пројекте, како кроз програме Фонда за развој и развојне банке, тако и кроз програме финансирање сваког радног места и програме ВИП агенције која пружа подршку проналажењу страних партнера и отварању ка новим страним тржиштима", казао је председник Пајтић.
Министар Драгин је истакао да је рибарство дуго била неискоришћена грана за Србију, те да верује да је ово почетак у оквиру којег ће наша земља моћи да оствари све потенцијале које поседује у овој области.
Оснивач Компаније Томица Ђорђевић најавио је да Компанија у септембру намерава да отвори и фабрику за прераду рибе, што ће подразумевати производњу јела и готових рибљих производа. Идеја је да се затвори производни циклус, који је базиран на производњу здраве рибље хране.
Капацитети фабрике за производњу рибље хране у Бачком Јарку треба да обезбеде производњу 12.000 тона екструдиране рибе и 40.000 тона пелетиране рибље хране. У силосима је обезбеђено место за 10.000 тона житарица и уљарица, а у складишту за 2.000 тона готових производа.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs