Председник Извршног већа покренуо нову јавну расвету у Старој Пазови

Нови Сад , 11. октобар 2008.
-A A +AПредседник Извршног већа покренуо нову јавну расвету у Старој Пазови.

Нови Сад , 11. октобар 2008. .

Нови Сад/Стара Пазова, 10. октобар - Председник Извршног већа Војводине др Бојан Пајтић и домаћин, председник општине Стара Пазова Горан Јовић синоћ су, пред многобројним окупљеним грађанима овог сремског места, свечано су покренули нову јавну расвету постављену у ширем центру Старе Пазове. На укупно 224 стуба постављено је исто толико светиљки нове генерације, које су и до 50 процената штедљивије него до сада коришћене светиљке. Инвестиција је била вредна 74 милиона динара, а средства су обезбеђена преко Фонда за капитална улагања АП Војводине.
- Било је нелогично и неправедно да Стара Пазова, средина која је међу првима у Војводини имала сопствену уличну расвету још крајемXИX века, поново чами у мраку. Зато смо заједнички остварили овај пројекат, који је само део планираних послова чији је циљ да ову средину, некада лидерску у развоју предузетништва и мале привреде и једну од најуспешнијих и најбогатијих општина у некадашњој држави, поново учине бољом и сигурнијом за живот. Зато је јавна расвета први корак, а следи постављање расвете и у Новој Пазови, изградња водовода као и постављање канделабра на траси шеталишта у Старој Пазови. Са новом јавном расветом учињен је први корак да грађани живе боље и безбедније - рекао је председник Извршног већа.
По речима директора Фонда за капитална улагања Момчила Миловића у инфрастурктурне пројекте овој општину уложено је 214 милиона динара, јер је поред средстава уложених у јавну расвету у реконструкцију општинске путне мреже уложено 75 милиона, а предстоје радови на водоводу и пешачкој стази-шеталишту са канделабрима, а припремљена је и техничко-пројектна документација за изградњу спортске хале у Старој Пазови.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs