Председник Извршног већа у посети Ади

Нови Сад , 19. септембар 2008.
-A A +AПредседник Извршног већа у посети Ади.

Нови Сад , 19. септембар 2008. .

 Нови Сад/Ада, 19 септембар - Председник Извршног већа Војводине др Бојан Пајтић посетио је данас Аду и са председником општине Билицки Золтаном, обишао градилишта неколико значајних објеката у овом бачком месту. Председник Пајтић је са својим домаћином прво обишао градилиште хале фирме "Агромеркур" произвођача пољопривредне механизације, једног од производних објеката смештених у новој индистријској зони Аде. Када буде завршен, у овом савременом производном погону површине 1.4 хиљаде метара квадратних, 20 новозапослених радника производиће модерни асортиман прикључне пољопривредне механизације, за којом и на нашем и на иностраном тржишту, постоји велика тражња.   У општини Ада је у току изградња локалног водовода, колектора канализације и пречишћача вода, која се одвија у неколико етапа, а као и случају бројних инфраструктурних пројеката у војвођанским општинама, суфинансијер у реализацији овог важног пројекта је Фонд за капитална улагања Војводине.  На Тиси, између општине Ада на бачкој страни реке и општине Чока са банатској обали, гради се мост који је по речима извођача радова, радника предузећа "Интермост" не само права капитална инвестиција, већ се ради о објекту изузетно атрактивног изгледа, која се у потпуности уклапа у природно окружење, који је подигнут на основу технолошки веома напредних решења мостоградње, укључујући и подизање обалних насипа, технологијом "армиране земље" која код нас још није примењивана.
  - У општину Ада Покрајина је до сада путем покрајинских фондова већ уложила око 660 милиона динара, пре свега у инфрстурктуру која је неопходни основ за даљи развој, али и у дечију амбуланту и многе друге објекте, каква је спортска хала, који ће допринети подизању стандарда и квалитета живљења. Фонд за капитална улагања наставиће са подршком неопходним пословима на довршењу моста и прилазних путева, чији завршетак очекујемо до краја ове године. До ове фазе је уложено 275 милиона а обезбеђена су и додатна средства у износу од 800 милиона динара. Ућињено је све како би сви радови на путним прилазима били успешно и на време завршени, јер мост који је јдна од најзначајнијих инвестисија Фонда за капитална улагањам не представља само испуњење давнашњих жеља мештана са обе стране Тисе и околних општина, већ и свих људи са севера Бачке, из средњег Баната, али и свих војвођана.
   Овај изузетни пројекат представља у сваком погледу пун погодак, јер не само што драматично скраћује раздаљину и повезује нови, фреквентни путни правац од Румуније до Италије, већ представља темељ будућег развоја ових општина. Општине морају решити преостале имовинске спорове како би и приступни путеви били завршени, јер је се завршетак радова на самом мосту очекује већ до краја наредног месеца. Земљаних радови на обалама, осим у случају изузетног лошег времена, требали би такође да буду окончани до краја године како би било могуће повезивање моста са приступним путевима - рекао је између осталог председник Извршног већа Војводине. 
 Приступни пут са бачке стране дуг је километар, са банатске око два километра, а поред везе са коридором X, планира се повезивање Аде са другим путним правицима, какав је онај према Осјеку, као и довршавање обилазног пута, којим ће сав транизтни саобраћај бити преусмерен и неће пролазити кроз само насеље. У делегацији Извршног већа која је данас посетила Сенту, био је и мр Јовца Ђукић покрајински секретар за финансије, као и представници покрајинског Фонда за капитална улагања.  

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs