Председник др Бојан Пајтић примио пливаче-шампионе из Мексика

Зрењанин , 22. јул 2008.
-A A +AПредседник др Бојан Пајтић примио пливаче-шампионе из Мексика.

Зрењанин , 22. јул 2008. .

НовиСад, 22. јул – Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић и покрајинскисекретар за омладину и спорт Модест Дулић данас су у Извршном већу АП Војводинепримили пливаче Ивана Ленђера и Чабу Силађија, освајаче сребрних медаља на такмичењу у Мексику. Пријему јеприсуствовао и њихов тренер Дејан Пејновић.Председник др Пајтић је честитајућипливачима на постигнутим резултатима, нагласио да су ове медаље врхунске, јериза њих стоје напорни тренинзи и рад у не толико повољним условима, који сеналазе у Спортској хали у Зрењанину. Зато, рекао је др Бојан Пајтић, у штокраћем времену ћемо се потрудити да усмеримо средства на реновирање базена исређивање центра, како би не само наши шампиони, већ и будуће генерацијепливача могли несметано да тренирају. Желим уз то да нагласим да ће Извршновеће АП Војводине и надаље подржавати све војвођанске спортисте, што смо овегодине и учинили издвојивши средства за припреме наших  спортиста за предстојеће Олимпијске игре уПекингу, јер сматрам да се они не смеју оптерећивати материјалним питањима,већ се морају концентрисати на што бољи спортски успех. Тренер Пејновић се захвалио на честиткама инаградама, које су пливачи и он добили, уз напомену да захвалност дугује иОлимпијском комитету Србије, који им је пуно помогао. Од осам пливача натакмичењу у Мексику, два су из Војводине, тако да су ови момци оправдалиулагања. Надамо се, додао је Пејновић, да ће се реновирањем спортског центрау Зрењанину створити услови за нове генерације, које долазе, јер и Иван Ленђери Чаба Силађи за месец дана пуне 18 година, када им се пружа шанса  да своју каријеру наставе у Лондону, али зато опет треба подршка свих релеватних спортских и државних институција.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs