Саопштење са прве седнице Извршног већа Ап Војводине

, 18. јул 2008.
-A A +AСаопштење са прве седнице Извршног већа Ап Војводине.

, 18. јул 2008. .

НовиСад, 18.јул - Новоизабрано Извршно веће Војводине одржало је данас своју прву седницу.Председник Извршног већа др Бојан Пајтић пре почетка седнице, честитао јечлановима војвођанске владе и изразио уверење да ће Извршно веће, као и досада, успешно, одговорно и на најфункционалнији начин решавати све задатке којиих у предстојећем периоду очекују.На данашњој седници Извршно веће је усвојилоПредлог одлуке о образовању Комисије за кадровска и административна питања иза председника изабрало потпредседника и покрајинског секретара за информмацијеАну Томанову Маканову.
Ова Комисија,која као стално радно тело одлучује о најважнијим питањима из делокруга рада иостваривања права чланова Извршног већа као и других служби, дирекција и телапокрајинских органа управе. Душан Јаковљев, потпредседник Извршног већа језаменик председника, а чланови Комисије су др Јан Сабо потпредседник ипокрајински секретар за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу, проф. дрДрагослав Петровић покрајински секретар за науку и технолошки развој, МилорадЂурић покрајински секретар за културу, др Золтан Јегеш покрајински секретар заобразовање и Модест Дулић покрајински секретар за спорт и омладину.
Наданашњој седници усвојена је и Информација о условима и начину извршавања Одлукео буџету АП Војводине за 2008. годину, након доношења Одлуке о изменама идопунама Одлуке о покрајинској управи, као и Предлози решења о преносунесикоришћених средстава у текућу буџетску резерву.Овимрешењима биће створени услови за нормално функционисање новоуспостављенихпокрајинских секретаријата. У надлежности Покрајинског секретаријата за привреду садаје и приватизација, а Покрајински секретаријат за образовање и културу јераздвојен у два покрајинска секретаријата за културу и за образовање. Социјалнаполитика је сада у надлежности новог секретаријата за социјалну политику идемографију.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs