Скупштина АПВ изабрала ново Извршно веће

, 16. јул 2008.
-A A +AСкупштина АПВ изабрала ново Извршно веће.

, 16. јул 2008. .

ИЗАБРАНО НОВО ИЗВРШНО ВЕЋЕ АПВОЈВОДИНЕ
У име предлагача, посланичког клуба "Заевропску Војводину" у Скупштини АП Војводине, известилац о кандидатури дрБојана Пајтића за место председника Извршног већа Војводине, проф. др ДрагославПетровић образложио је кандидатуру за председника покрајинског Извршног већа, иизмеђу осталог рекао - У најзначајнијем је интересу грађана Војводине дакандидат за председника Извршног већа буде др Бојан Пајтић, који је већ оставионеизбрисив траг у политици Покрајине. -    О избору председника Извршног већа СкупштинаАП Војводине посланици су се изјаснили јавним гласањем, прозивком. Гласало је114 посланика, а предлог да др Бојан Пајтић буде председник Извршног већаВојводине Скупштине АПВ, усвојен је са 86 гласа за, а против је било 28 посланика.
  Захваљујући се наповерењу, у свом приступном говору др Бојан Пајтић је рекао:
"Даме игосподо,
уваженипосланици Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, пре четири године, на овомистом месту и у овој истој улози, рекао сам да је Војводина мера нашегзаједничког успеха. И с нескривеним задовољством закључујем - успели смо.
 Поносам самна рад и резултате претходне покрајинске владе, дичим се одличном оценом којусу нам дали грађани на изборима. У име тих грађана захваљујем се на труду идоприносу сваком посланику у претходном сазиву покрајинског парламента, исваком секретару у сада већ бившој војвођанској влади.
 Али није овоприлика за ловорике или хвалисање. Пуно је посла пред нама. И ми треба да гаобавимо ваљано и честито, дакле - војвођански.  Наш програм јејасан. Наши циљеви су блиски сваком грађанину. Све што смо урадили у протеклечетири године, народ је као на длану имао пред собом. У наредне четири годинерадићемо тачно оно што смо на изборима обећали. Као озбиљни и одговорни људи,стојимо иза сваке речи и иза сваке запете која је у кампањи изговорена илинаписана. А то је зато што смо кампању схватили као договор с грађанима, а некао прилику да обећавамо брда и долине. То код Војвођана никад не пролази. А обећалисмо, подсетићу вас данас и помињаћу то сваки дан наредне четири године, даћемо створити европску Војводину, за све добре људе!
 Обећали смода ћемо у Војводини живети као сав нормалан свет, равноправно са другимЕвропљанима. Да ћемо ојачати привреду и пољопривреду, отворити нова раднаместа и запослити људе. Да ћемо још више повећати капитална улагања уВојводини, без којих нема нових инвестиција и развоја градова и села. Да ћездравствена заштита у Војводини бити ефикасна, увек и свима доступна. Да ћемоучврстити положај Војводине - унапредити аутономију, располагати својим новцеми имовином, да ћемо развити нашу самоуправу. Да ћемо створити развијенуевропску регију у којој је суживот више нација предност, и где млади људипрепознају своју шансу.
 Наша политика биће реализацијазаједничке одлуке грађана Војводине да живимо боље и да корачамо јединиммогућим путем - ка Европи! Зато што Војводина мора бити покрајина сигурнебудућности, у којој се добро живи и где се људи радују животу.
  То је програмнове владе, то је обавеза свих у овој Скупштини, то је наш заједнички циљ,мисија и визија. Од тога нећемо одступити ни за једну једину стопу, јер смоуправо за такав програм добили подршку грађана. И нама нема другог пута него дато поверење оправдамо резултатима. Ничим другим, него резултатима. Ми овденисмо и нећемо тражити алиби и оправдања. Имамо јасан задатак који треба даобавимо и већ данас ћемо да засучемо рукаве и прионемо на посао.
  Нова владаимаће мање чланова него претходна. Али уверен сам да ће бити још ефикаснија,јефтинија и успешнија од, успешне, претходне. Три су кључне речи за новувојвођанску владу: компентенција, брига и интегритет.
Компетенцијазначи висок степен стручности и професионалности - у сваком ресору ће добрознато шта и како треба да се уради, и све ће морати да се обави на време. Брига значиистинску бригу за судбине људи који у Војводини живе. Сталан боравак натерену, међу људима, договор с грађанима о приоритетима, помоћ свима којипомоћ заслужују. Интегритет сеодноси на усклађеност између речи и дела, на висок степен одговорности ипоштења у раду, на јавно и транспарентно деловање. Интегритет значи да идобро знамо да нисмо господар, него слуга. Неће наредне четири године бити добанаше владавине, него доба наше добре услуге свим грађанима Војводине. Грађани супресудили да ће нова скупштинска већина у Војводини износити око три четвртинепосланика. Та убедљива већина убедљиво и обавезује. Зато ће покрајинскоИзвршно веће искрено поштовати сваког посланика. Без обзира на његовупартијску припадност или место порекла. А примедбе и сугестије опозиције бићепажљиво и са уважавањем разматране. Сви ми овде, под овим сводом,представљамо један велики тим чији је задатак да грађани у Војводини живебоље. За четири годинеу Војводини незапосленост мора бити на нивоу развијених европских земаља. Употпуности ваља обновити инфраструктуру, довести здравство на висок европскиниво. Већина насељених места ће имати водоводну и канализациону мрежу, а свипотребни насипи и путеви биће изграђени и реконструисани. Око тога ћемо се свисложити и на томе заједнички треба да радимо. У вези с тим циљевима не смебити никаквих сукоба и подела међу нама.
  Ми уВојводини треба да изградимо одговорно и праведно друштво, примерено 21. веку.А то значи: ко хоће, добиће услове, шансу и прилику; ко не може - добиће помоћ;а ко неће нека не очекује ни од кога да ради за њега уместо њега. То нијевојвођански.
  Победаевропских листа на нивоу Републике, Покрајине и готово свих градова олакшаћенам и вертикалну и хоризонталну комуникацију и сарадњу, убрзаће одлучивање иповећати ефикасност на свим нивоима. Очекујем да ће Војводина од тога иматикористи и да ће лакше остваривати своја права и своје интересе. Да закључим. Даме и господо, поштованиграђани, уважени посланици Скупштине Аутономне Покрајине Војводине - Новавојвођанска влада наставиће тамо где је стара стала. Радићемо још боље,ефикасније и више. Све друго је само прича. А ја заиста небих волео да нас памте по великим речима. Нека нас памте по резултатима, ако тозаслужимо.-
  ПредседникПајтић предложио је чланове новог Извршног већа Војводине: потпредседникаИзвршног већа и покрајинског секретара за информације Ану Томанову Маканову,потпредседника и покрајинског секретара за привреду Иштвана Пастора,потпредседника и покрајинског секретара за локалну самоуправу и међуопштинскусарадњу Сабо Јана и за потпредседника Извршног већа  Душана Јаковљева.
   У новоизабраном Извршном већу покрајинскисекретар за науку и технолошки развој је проф. др Драгослав Петровић,  покрајински секретар за културу  Милорад Ђурић, покрајински секретар за образовањедр Злотан Јегеш, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду ишумарство  Даниел Петровић, покрајинскисекретар за финансије мр Јовица Ђукић, покрајински секретар за екологију и одрживиразвој др Слободан Пузовић, покрајински секретар за социјалну политику идемографију  Новка Мојић, покрајинскисекретар за рад, запошљавање и равноправност полова  Мирослав Васин, покрајински секретар зазадравство др Атила Ченгери, покрајински секретар за прописе, управу инационалне мањине  др Тамаш Корхец,покрајински секретар за енергетику и минералне сировине Радослав Стриковић,покрајински секретар за архитектуру, урбанизам и градитељство дипл. ингДушанка Д. Сремачки, покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић и покрајински секретар за регионалну и међународну сарадњу Јадранка БељанБалабан.   Скупштина је донела Одлуку о избору новогИзвршног већа са 88 гласова за и 24 гласа против. Председник, потпредседници ичланови Извршног већа положили су, пред председником и посланицима Скупштине АПВојводине, свечану заклетву.
     

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs