Председник ИВВ др Бојан Пајтић примио амбасадора Уједињеног Краљевства, Стивена Џона Вордсворта

Нови Сад , 02. јул 2008.
-A A +AПредседник ИВВ др Бојан Пајтић примио амбасадора Уједињеног Краљевства, Стивена Џона Вордсворта.

Нови Сад , 02. јул 2008. .

Нови Сад,2. јул – Председник Извршног већа АП Војводине др Бојан Пајтић, примио јеамбасадора Уједињеног Краљевства у Србији Стивена Џона Вордсворта, са којимје разговарао о актуелној економској и политичкој ситуацији у нашој покрајини. Његову екселенцију занимао је положај националнихзаједница у АП Војводини, као и њихово учешће у политичком животу на свимнивоима власти, а изразио је задовољство и улогом покрајинске владе унеговању мултикултуралности и мултиетничности, као и развијању европских идемократских вредности.
С обзиром на то да је економија Уједињеног Краљестваједна од најјачих у Европи, председник ИВВ др Бојан Пајтић изразио је наду даће инвеститори и из ове земље у блиској будућности изразити намеру да улажусвој капитал и развијају бизнис и код нас. Он је  информисао њ. е. Стивена Џона Вордсворта даје у оквиру покрајинске владе формиран ВИП Фонд, уз помоћ којег је велики бројинвеститора из региона, али и из земаља ЕУ развио свој бизнис код нас, који јеод обостране користи.
Говорећи о намерама да Војводина и Нови Сад поврате некадашњу репутацију, било је речи и омузичком фестивалу ЕXИТ, који посећује велики број младих из целог света. АмбасадорВордсворт је исказао своје симпатије и нагласио да млади из Велике Британијерадо посећују овај фестивал, као и то да су утисци о Новом Саду и нашој земљиизузетно повољни, тако да је из године у годину број младих Британаца свевећи, што свакако подиже углед наше земље у свету.             

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs