''Тамбурица фест 2008''

Нови Сад , 25. јун 2008.
-A A +A''Тамбурица фест 2008''.

Нови Сад , 25. јун 2008. .

Нови Сад, 25. јун – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтићпримио је чланове Организацијоног одбора међународног "Тамбурица феста2008", који ће бити одржан у Дероњама од 27. – 29. јуна ове године. Одржавањем овогфестивала, који има међународни карактер и у коме учествују мајстори тамбуре изРусије, УСА, Канаде, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе иМакедоније, као и 24 оркестра из наше земље, жели се допринети неговању иочувању звука овог инструмента, али и показати једна од великих војођанскихвредности.
Председник Пајтић је рекао да је овај  фестивал веома амбициозно организован као највећифестивал тамбуре код нас, и да се искрено нада да ће он  постати  традиционалан.За одржавање фестивала,закупљено је и припремељено 30 ха земљишта, асфалтиран је 1,5 км пута, аурађене су све припреме за медијско праћење фестивала. Како је наглашено РТВ иРТС ће обезбедити директан пренос фестивала.Тродневни "Тамбурицафест", подразумева такмичарски део, али и богат забавни и едукативнипрограм – од одржавања округлих столова, преко фијакеријаде, ликовне колоније,изложбе тамбурица, до регате која креће из Новог Сада и воза"Романтика" , који полази из Београда.
На овом фестивалу ће наступитии угледни гости -  Раде Шербеџија,Оливера Катарина, Мома Николић, Харис Џиновић и Звонко Богдан, чиме ће овајфестивал добити још значајнију уметничку димензију.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs