Потписани уговори за ''старт уп'' кредите за радно неактивна лица у Војводини

Нови Сад , 21. април 2008.
-A A +AПотписани уговори за ''старт уп'' кредите за радно неактивна лица у Војводини.

Нови Сад , 21. април 2008. .

Нови Сад, 21.април - Корисници кредита Фонда за развој АП Војводинеданас су потписали  уговоре за дугорочнокредитирање «старт уп» програма за радно неактивна лица на територији АПВојводине, у  укупној вредности од94.079.580,00 динара, за 93 захтева, чијом реализацијом ће се запослити 258радника. Уговоре је потписао  председникИзвршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић, који је уједно и председникУправног одбора Фонда за развој и директор Фонда за развој Михаило Бркић.
Председник Пајтић је честитао корисницима кредита,уз напомену да је на овом конкурсу стигло 93 захтева и да су сви они одобрени,што значи да је наш основни задатак и циљ да се што више људи у Војводинизапосли, и да се што више породица обезбеди и да што више  нових малих фабрика никне. По мом мишљењу,нагласио је мр Бојан Пајтић, ово су најповољнији кредити за бизнис-почетнике,јер је каматна стопа свега три одсто и једна година је грејс период, штоомогућује корисницима кредита да стекну почетни капитал и наравно да добијеникредит на време крену да отплаћују. Осим тога, изјавио је председник Пајтић, даје током претходних година путем разних финансијских институција у Извршномвећу АПВ, не само Фонда за развој, већ и преко конкурса за развој новихтехнологија Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој,Гаранцијског фонда и путем пројеката Фонда за капитална улагања запослено преко 17.500 људи, а  суштина свих кредитних линија је да запослимо све војвођанке и војвођане, којису тренутно без посла.   Михајло Бркић је ћеститајући корисницимакредита рекао да им жели паметна улагања и брз развој својих пословних идеја,нагласивши да са отплаћивањем кредита треба да крену на време, како би  та средства могли да користе нови апликантина будућим конкурсима Фонда за развој АП Војводине.    

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs