Председник Пајтић отворио нови погон у Дебељачи

Нови Сад , 03. април 2008.
-A A +AПредседник Пајтић отворио нови погон у Дебељачи.

Нови Сад , 03. април 2008. .

Нови Сад/Дебељача - Председник Извршног већа Војводине мр БојанПајтић и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др ДрагославПетровић посетили су нови производни погон предузећа "Глобус ауто" д.о.о, уДебељачи, у општини Ковачица. Предузеће "Глобал ауто" у сарадњи са кинескимпартнером, планира производњу и пласман електро-возила, соларних панела иветрогенератора мале снаге. Укупна инвестициона вредност новог погона уДебељачи је 52 милиона динара, а Извршно веће и Покрајински секретаријат занауку и технолошки развој подржали су његову реализацију са 24 милиона динара. Какоу овом погону ради 20 новозапослених радника, уз 20 радних места у разнимоблицима кооперације, износ средстава која ће власник "Глобал аута" вратити,биће умањена за 3.7 милиона динара, на основу пореских олакшица намењенихподршци запошљавању нових радника у неразвијеним општинама АПВ 
 - Овај пројекат који је прави спој економије,екологије и технологије, само је један од 135 нових пројеката широм Војводине, који ће обезбедитида и недовољно развијене општине каква је Ковачица, обезбеде бржи развој, вишепосла и бољи живот свим својим грађанима. Отварање новог погона обезбедиће 40 овдашњих породица, а верујемо да ће ускоро бити још јер је програм подршкеразвоју предзећа заснованих на новим технологијама и материјалима један однајуспешнијих пројеката Извршног већа. Тако је током протекле године у нашој покрајиниброј незапослених смањен је за 20 процената, а за наредне четири годинепланирамо да посао добије још 52 хиљаде војвођана. Наставићемо да подржавамосве технолошки напредне, извозно оријентисане пројекте, све пројекте који ћеповећати запосленост у неразвијеним срединама и све пројекте који ће помоћи убржој обнови инфраструктуре у свим војвођанским срединама - рекао је председникИзвршног већа Војводине. - Ове године смо већ реализовали 56 пројекатанових технологија са 2006 директних, нових радних места а сами предузетници судо сада, у пројекте које је подржао Покрајински секретаријат за науку итехнолошки развој, у развојне уложили 50 милиона евра. Посебно је важнонаставити са подршком савременим технолошким решењима, напредним технологијамаи производњом окрнутом извозу, што ће нам омогућити да поново ухватимо коракса развијеним земљама. Такође морамо да пронађемо начин да много снажније негодо сада, подржимо савремене, еколошки прихватљиве и обновљиве изворе енергије и на њимазасноване технологије - рекао је проф. др Драгослав Петровић. 
 Планирани годишњи обим производње је око2000 скутера и 500 возила на електрични погон. Понуда електричних возила којасу еколошки потпуно безбедна обухвата привредна, доставна и возила специјалненамене. 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs