Отворена нова апотека у Шангају

Нови Сад , 14. март 2008.
-A A +AОтворена нова апотека у Шангају.

Нови Сад , 14. март 2008. .

Нови Сад,14. март - Уновосадском насељу Шангај, председник Извршног већа АП Војводине мр БојанПајтић отворио је нову апотеку, у склопу Апотекарске установе "НовиСад". То је 35-та апотека у Новом Саду. Свечаности су присутовалипокрајински секретар за здравство и социјалну политику доц. др Милош Лучић и директорАпотекарске установе "Нови Сад" Дарко Милутиновић. ДелегацијаИзвршног већа АП Војводине обишла је и "Базар здравља" у Шангају.  - Извршно веће АПВојводине изградило је прву апотеку у новосадском насељу Шангај, због тога штоје наближа апотека за грађане овог дела града била неколико километараудаљена, што је онемогућавало брзу и ефикасну здравствену заштиту, што је драматичноотежавало решавање здравствених проблема - истакао је Пајтић.
- "Базарздравља" одржава се због превентивне заштите грађана. У Војводини, упротекле три године, колико постоји институција "Базар здравља",прегледано је око 200.000 људи односно обављено је преко милион прегледа. Типрегледи су разноврсни и они омогућавају да се брзо утврди здравствено стањестаријих грађана и оних који немају новца за прегледе у другим здравствениминституцијама. "Базар зравља" је институција која оправдава слоганда у Војводини нико не треба да се плаши болести и немогућности лечења.
Покрајински секретар заздравство и социјалну полотику доц. др Милош Лучић је рекао да без обзира настепен загађености животне средине у неком делу града или покрајине,Покрајински секретаријат за здравство и социјалну политику велику пажњупосвећује свим грађанима АПВ, не само кроз акције превентивне здравственезаштите, каква је "Базар здравља". Ова акција омогућава да се стекненепосредан увид у здравствено стање свих становника насељених места. Крозсетове анализа и здравствених прегледа који се рутински раде на базаримаздравља, сваки прегледани грађанин може се упутити у одговарајућу здравственуустанову. 

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs