Председник Пајтић обишао градилишта у општини Ковачица

Нови Сад , 29. фебруар 2008.
-A A +AПредседник Пајтић обишао градилишта у општини Ковачица.

Нови Сад , 29. фебруар 2008. .

 Ковачица/Нови Сад, 28.фебруар  -  Председник Извршног већа Војводине мр БојанПајтић обишао је више градилишта на подручју јужнобанатске општине Ковачица,где је започета изградња више објеката које финансира Покрајина, како би се подигаоквалитет живота њених становника.
- У општину Ковачица уложеноје више од 610 милиона динара. Ако се има у виду да буџет Ковачице износи око250 милиона динара, видимо да је Фонд за капитална улагања Војводине усмериоскоро два и по таква буџета директно у инвестиције - изјавио је председникПокрајинске владе Бојан Пајтић, који је данас симболичним гестом означиопочетак изградње важног објекта - постројења за пречишћавање отпадних вода.У фабрици за пречишћавањеотпадних вода биће уграђена савремена технологија и нова постројења, тако даће као резултат пречишћавања бити добијена вода, по речима инжењера иизвођача радова, са 98 процената чистоће. Фонд за капитална улагања је уизградњу овог објекта уложио 100 милиона динара. 
 У општини Ковачица - навео јеПајтић - ради се готово у свим насељеним местима. Асфалтирају се путеви уопштини и насељеним местима Дебељача, Падина и Уздин, у самој Ковачици градисе канализација и реконструише јавна расвета. Поред тога, у Дебељачи сеобнавља Дом културе, а на уласку у Ковачицу у току је изградњаСпортско-рекреативног центра "Базен".По речима директора Дома ЛаслаХортија свечано отварање Дома културе у Дебељачи, у чију је реконструкцијузапочету октобра прошле године уложено око 38 милиона динара, планира се за 5.мај.Посебно велика инвестиција јеизградња спортско рекреативног центра. Фонд за капитална улагања је за овунамену издвојио близу 120 милиона динара. Објекат ће имати затворени и отворенибазен, конгресну салу, фитнес центар, простор за спортске активности, дискоклуб, ресторан и модерно опремљене бунгалове за смештај гостију и, по речимапредседника општине Мирослава Кришана, биће веома значајан за развој туризма уовом крају и укупном привредном развоју. 
 Председник Пајтић  је изнео податке да је преко Фонда у 600пројеката широм целе Војводине инвестирано око 20 милијарди динара и најавиотакве активности Покрајине и у овој, 2008. години.У делегацији Покрајине која једанас посетила Ковачицу били су потпредседник Скупштине Војводине Мартин Злох,покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић,покрајински секретар за финансије мр Јовица Ђукић и директор Фонда за капиталнаулагања Момчило Миловић, а присутан је био и амбасадор Словачке Републике уСрбији њ.е. Игор Фурђик.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs