Председник ИВВ Бојан Пајтић примио делегацију Посматрачке мисије ЕУ

Нови Сад , 24. мај 2007.
-A A +AПредседник ИВВ Бојан Пајтић примио делегацију Посматрачке мисије ЕУ.

Нови Сад , 24. мај 2007. .

Нови Сад, 24. мај - ПредседникИзвршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је делегацију Посматрачкемисије Европске уније (ЕУММ), на челу са Александром Вагнер, шефом канцеларијеПосматрачке мисије ЕУ у Београду.
Било је речи о раду органаПокрајине након конституисања Народне скупштине Србије и избора Владе Србије.Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић изјавио је да ситуација уВојводини стабилна и да предстоје активности на дефинисању изборног система запокрајинске изборе, који ће уследити након доношења одређених републичкихзакона. 
 - Први кораци у тим активностимасу учињени. Ради очувања и заштите мултиетничности Војводине, у духунајбољих европских правила, Извршно веће Војводине и национални саветинационалних заједница у Војводини договорили су принципе тог изборног системакоји гарантују учешће припадника националних мањина у Скупштини Војводине. Запредставнике националних заједница биће обезбеђено 10 процената од 120посланичких мандата, тако да ће националне заједнице бирати 12 посланика изсвојих редова - информисао је Пајтић и прецизирао да следе разговори између политичкихпартија.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs