Уговори о коришћењу средстава за увођење система безбедности хране

Нови Сад , 11. децембар 2006.
-A A +AУговори о коришћењу средстава за увођење система безбедности хране.

Нови Сад , 11. децембар 2006. .

Нови Сад, 11. децембар - На свечаности у Извршном већу АПВојводине, потписани су уговори о коришћењу подстицајних средстава засуфинансирање пројеката увођења и сертификације система безбедности хране за2006. годину. Уговорни однос је успостављен између Покрајинског секретаријатаза пољопривреду, водопривреду и шумарство и шест привредних субјеката из АПВојводине, а укупна вредност подстицајних средстава за ову намену је 2.400.000динара.

Суфинансирањем увођења и сетификације безбедности хране,реализује се један од пројеката Програма привредног развоја АП Војводине, чимеће произвођачима хране бити обезбеђена конкурентност на домаћем и страномтржишту, према модерним стандардима Европске уније.

Корисници су дошли до кредита на основу расписаног конкурса- другог по реду ове године. То су фируме: ДОО "Телек Паприка" изМартоноша, ДОО "Форнети мини пецива" из Суботице, ДОО"Прогрес" Експорт - Импорт из Новог Сада, ДОО "Био Вита" изВајске, ДОО "Ван Друнен Фармс Европа" из Банатског Карађорђева и АИК"Бачка Топола" АД из Бачке Тополе.
Како је најављено, због великог интересовања фирми заовакав вид кредитирања, конкурси ће бити расписивани и наредних година, аизражена је нада да ће средства издвајана из буџета Фонда за развој АПВојводине, бити значајно већа.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs