Седница Одбора за здравство, социјалну политику и рад

Нови Сад , 05. децембар 2006.
-A A +AСедница Одбора за здравство, социјалну политику и рад.

Нови Сад , 05. децембар 2006. .

Нови Сад, 5. децембар- Број незапослених лица крајемсептембра ове године у односу на исто време 2005. године, повећао се за 1,6% адуготрајна незапосленост за 3,7%. Регистровано је више од 277 хиљаданезапослених у АП Војводини од којих 51 % запослење чека дуже од двегодине.Ово подаци Покрајинске службе за запошљавање,разматрани су на  седници Одбора  за здравство, социјалнуполитику и рад Скупштине АП Војводине. У складу са националном стартегијомзапошљавањ у Републици Србији, Покрајински секретаријат за рад, запошљавањеи равноправност полова је припремио Правце политике запошљавања у АП  Војводини 2006.-2008. Циљеви политикезапошљавања, према овом документу, су децентрализација у областизапошљавања, спроводјење мера активности политике запошљавања које измедјуосталог предвидјају  посебносубвенционирање самозапошљавања и новог запошљавања. Медју циљевима су иподстицање запошљавања у области пољопривреде и туризма, спроводјењеполитике једнаких шанси за жене и мушкарце и прекогранична сарадња у областизапошљавања.
Чланови Одбора упознали су се на данашњој седниции саПредлогом одлуке да Скупштина АП Војводине буде предлагач Закона о допуниКривичног законика и Предлозима одлуке о оснивању Фонда за капитална улагањаАП Војводине и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељенимлицима.
Први Предлог  одлукерегулише статус здравствених радника као службених лица , а друга два предлогадефинишу пословање наведених фондова.
На седници Одбора за за здравство, социјалну политику и радСкупштине АП Војводине, представљени су и закључци са Саветовања огеронтолошким центрима Војводине, које је одржано 5. октобра ове године.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs