У Скупштини АПВ потписани уговори са корисницима средстава за унапређење сточарства

Нови Сад , 04. децембар 2006.
-A A +AУ Скупштини АПВ потписани уговори са корисницима средстава за унапређење сточарства.

Нови Сад , 04. децембар 2006. .

Нови Сад, 4. децембар - Покрајински секретар запољопривреду, водопривреду и шумарство Даниел Петровић потписао је уговоре сакорисницима средстава за спровођење Програма селекцијских мера за унапређењесточарства у Војводини, за 2006. годину. За спровођење селекцијских мера уобласти говедарства, свињарства, живинарства, козарства, коњарства и у другимобластима, из покрајинског буџета издвојено је више од 57 милиона динара, асредства су одобрена за 192 корисника. Према речима покрајинског секретара Даниела Петровића,дугорочним мерама треба да се побољша расни састав сточног фонда у Војводни,односно да се повећа продуктивност грла стоке и побољша квалитет меса и млека.

- Сточарство у Војводини, деведесетих година, потпуно јеурушено. Да би се ова грана ревитализовала и подигла на ниво развијенихевропских земаља, неопходно је уложити знатно више новца него што је упретходном периоду издвајано - нагласио је Петровић.
  Покрајинско Извршно веће, како је објаснио Петровић,покренуло је низ мера за побољшање производње млека и меса и за бржи развојсточарства. Преко Фонда за развој АП Војводине, на основу резултата дваконкурса, пласирано је више од 372 милиона динара за различите развојнепрограме у области привреде и за развој регистрованих пољопривреднихгаздинстава, а програмом руралног развоја Војводине предвиђена је посебнакредитна линија за развој сточарства.- Покрајински секретаријат за пољопривреду ће наставити сареализацијом Програма селекцијских мера за унапређење сточарства у Војводини иследеће године. Надам се да ће, сада када је усвојен Устав Србије, знатно већасредства из републичког буџета бити усмерене и у развој пољопривреде уВојводини - нагласио је Петровић. 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs