Потписани уговори за израду пројектне документације за инфраструктуру у војвођанским општинама

Нови Сад , 30. новембар 2006.
-A A +AПотписани уговори за израду пројектне документације за инфраструктуру у војвођанским општинама.

Нови Сад , 30. новембар 2006. .

Нови Сад, 30. новембар - У оквиру подстицајних мера суфинансирања израде пројектно-техничкедокументације за израду инфраструктурних објеката, финансирањепројектно-техничке документације за израду регионалних планова за управљањеотпадом у општинама у АП Војводини, покрајински секретар за архитектуру, урбанизам и градитељство ВладимирЗеленовић потписао је, у Извшном већу Војводине, уговоре о додели новчанихсредстава са представницима једанаест војвођанских општина.

- Део средстава од приватизације за 2006. годину распоређујесе за израду плана детаљне регулације дела насеља Јаша Томић у општини Сечању износу од 2.032.960 динара - објаснио је Владимир Зеленовић. - Средства уизносу од 4.000.000 динара намењена су изградњи канализационе мреже у местуСтарчево у општини Панчево. У општини Опово - у акцији која се спроводи усарадњи са Покрајинским секретаријатом за рад, запшољавање и равноправностполова за побољшање живота ромскле популације у овој општини - предвиђен јеизнос од 1.400.000 динара за куповину монтажне куће-учионице, у којој ће сеобављати  обука и усавршавање  Рома.
Према речима секретара Зеленовића, за израду пројектнедокументације за регионалне планове управљања отпадом на територији АПВојводине издвојено је 3.372.500 динара, а за пројектну документацију заизградњу инфраструктурних објеката 11.653.000 динара. Истичући значајрегулације чврстог отпада на простору АП Војводине, Зеленовић је објаснио да сеу развијеним  западним земљама, свих70-80 посто отпада разгради и преради у корисне сировине,  те да ми у том погледу каснимо најмањедвадесет година. Он је објаснио да предстоји велики посао чишћења простораВојводине до 2015. године, до када се очекује изградња четири -  пет регионалних депонија по стандардима Европскеуније.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs