Мартин Злох и Предраг Новиков код потпредседнице Скупштине Словачке

Нови Сад , 24. новембар 2006.
-A A +AМартин Злох и Предраг Новиков код потпредседнице Скупштине Словачке.

Нови Сад , 24. новембар 2006. .

Братислава, Нови Сад, 24. новембар - Потпредседник Скупштине АП Војводине Мартин Злох и директор Канцеларије за европске послове Предраг Новиков разговарали су са потпредседницом Скупштине Републике Словачке Аном Белоусосовом. Потпредседник Злох је том приликом истакао да је неопходна интензивнија сарадња Словачке и Србије измедју осталог и зато што у нашој земљи живи знатан део популације словачке националности.
“Словачка има све предиспозиције да постане један од стратешких партнера наше земље. Покрајинска администрација ће све учинити да регионални ниво сарадње допринесе да тако и буде&рдqуо;, рекао је Предраг Новиков.
Ана Белоусосова је у разговору пренела државни став Републике Словачке о недељивости Републике Србије, односно, да Косово мора остати у оквиру постојећих граница. Такодје, потпредседница словачке скупштине подржава европски пут наше земље и посебно је нагласила задовољство положајем словачке мањине у Војводини.                                                                                                                                    КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИКА
                                                                                                                                   СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs