Конференција за штампу поводом пројекта ''Подршка инклузивним процесима''

Нови Сад , 15. новембар 2006.
-A A +AКонференција за штампу поводом пројекта ''Подршка инклузивним процесима''.

Нови Сад , 15. новембар 2006. .

Нови Сад, 15. новембар - У организацији Покрајинскогсекретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова, одржана јеконференција за новинаре, на којој су представљене до сада реализованеактивности у оквиру пројекта "Подршка инклузивним процесима - побољшањеуслова становања и социо-економског положаја становника ромског насеља уОпову". О овом пројекту су говорили помоћник покрајинског секретара за рад,запошљавање и равноправност полова Јелица Рајачић Чапаковић, покрајинскисекретар за архитектуру, урбанизам и градитељство Владимир Зеленовић,председник СО Опово Милорад Солдатовић и координатор Ромског ресурсног центраЕкуменске хуманитарне организације (РРЦ ЕХО) Роберт Бу.
Овај  пројекат требада побољша услова живота становника ромског насеља у Опову, путем санацијенасеља, уз активно учешће ромске заједнице и стручно оспособљавање Рома.
Пројекат је започет у септембру 2006. године, потписивањемСпоразума о сарадњи покрајинских и локалних власти, невладиних организација иромске заједнице, а заснован је на досадашњим искуствима Ромског ресурногцентра Екуменске хуманитарне организације. Активности које су до садаспроведене укључују анализу социо-економског положаја Рома у насељу у Опову,израђену на основу истраживања које је спровео РРЦ ЕХО, уз стручну ифинансијску подршку Канцеларије за инклузију Рома Покрајинског секретаријата зарад, запошљавање и равноправност полова. Такође, обављена је стручнаекспертиза Комисије за оцену стања и употребљивости објеката Института зазаштиту на раду, која је израђена уз финансијску подршку Покрајинскогсекретаријата за архитектуру, урбанизам и градитељство. Планирано је дареализација овог пројекта започне у децембру 2006. године.
Иначе, СО Опово је до сада уложила извесна финансијскасредства за изградњу пута према овом насељу, којим је оно повезано саурбанизованим делом општине, што је у извесној мери била иницијатива запокретање овог пројекта.
Све активности које су до сада реализоване дефинисанесу Планом активности и њихова реализација је омогућила да се, на основукомплетних информација, приступи изради Стратегије за побољшање условастановања
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs