Извршно веће подржало Протокол о остваривању пројеката Војвођанског мешовитог хора

Нови Сад , 15. новембар 2006.
-A A +AИзвршно веће подржало Протокол о остваривању пројеката Војвођанског мешовитог хора.

Нови Сад , 15. новембар 2006. .

Нови Сад, 15. новембар - Извршно веће Војводине подржалоје  Протокол о реализацији пројектаВојвођанског мешовитог хора. Према речима покрајинског секретара за културу иобразовање проф. др Золтана Јегеша, хор треба знатно да допринесе квалитетуврхунске музичке понуде у покрајини, уз афирмацију младих, талентованихмузичара. Војвођански мешовити хор, у складу са данас усвојеним Протоколом,имаће обавезу да годишње одржи најмање осам концерата.

Извршно веће одобрило је употребу средстава из буџетскерезерве у износу од 1,7 милиона динара, намењених финансирању премијерногконцерта Војвођанских симфоничара. Одобрење је дато на основу већ потписаногПротокола о реализацији пројекта Војвођанских симфоничара.Поред тога, издвојеноје и 300 хиљада динара намењених за финансирање реконструкције Завичајногмузеја у Черевићу.
Извршно веће Војводине и Покрајински секретараијат задемографију, породицу и друштвену бригу о деци упутиће из буџетских резервиизнос од 4,5 милиона динара као помоћ српском становништву, за изградњуобданишта у општини Штрпце, на Косову и Метохији. Износ од 1,276 милиона динарабиће упућен Епархији банатској, за суфинансирање довршетка торња цркве “СветиВасилије Острошки&рдqуо; у Равном Тополовцу. Пола милона динара намењено јеСоколском друштву Војводине за суфинансирање наставка рестаурације фасадеСоколског дома у Новом Саду, који ће обавити Завод за заштиту споменика културеграда Новог Сада. Данашњом Одлуком о употреби текуће буџетске резерве,обезбеђен је и износ од 1,5 милиона динара за суфинансирање електроенергетскогопремања индустријске зоне у општини Иригу.
Извршно веће усвојило је Одлуку о образовању Савета заспровођење плана реформе покрајинских органа управе. Савет је тело које требада обезбеди успешну модернизацију, професионализацију и подизање нивоаефикасности рада покрајинских органа управе.
Прихватањем Уговора о стварању услова заприкључење на дистрибутивни електроенергетски систем “Електровојводине&рдqуо;,створени  су услови за почетак радовакојима ће станари две зграде у насељу Јаша Томић - изграђене као помоћпострадалима у прошлогодишњим поплавама у Банату - коначно добити струју. Напредлог Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Извршно веће ипредседник мр Бојан Пајтић дали су неопходну подршку процедури за утврђивањеграда Новог Сада као једног од кандидата за домаћина Европског јуниорскогшампионата у атлетици 2009. године.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs