Фонд за подршку инвестиција у Војводини

Вршац , 24. октобар 2006.
-A A +AФонд за подршку инвестиција у Војводини.

Вршац , 24. октобар 2006. .

Минхен/Нови Сад, 23. октобар - Фонд за подршку инвестиција у Војводини „Војводина Инвестмент Промотион - ВИП Фонд“ отворио је данас свој изложбени простор на сајму инвестиција и некретнина „Еxпо-Реал 2006“ у Минхену. ВИП Фонд представиће АП Војводину страним инвеститорима под слоганом „Војводина хот спот фор профит“У оквиру изложбеног простора ВИП Фонда, своје потенцијале и слободне локације за инвестирање у Минхену представља 15 општина из Војводине (Суботица, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Сомбор, Сремски Карловци, Тител, Шид, Врбас, Вршац, Пећинци, Бач, Темерин, Ириг и индустријски парк Бачка Топола).
ВИП Фонд ревидирао је каталог слободних локација за инвестирање у коме су учествовале све општине из АП Војводине и као такав представља производ који је намењен и израђен према потребама страних инвеститора.Већ у првом сату отварања инвеститори су почели да пристижу на наш изложбени простор, што говори о томе да је кампања које је предходила сајму на адекватан начин представила Војводину и учинила је интересантном дестинацијом за страна улагања, али и представља велику одговорност ВИП Фонда и локалних самоуправа да успемо да их задржимо да улажу баш у Војводину. У оквиру припрема сајма, ВИП Фонд унапред је уговорио око 50 састанака са потенцијалним инвеститорима и надамо се да ће баш сајамски састанци бити први корак да инвеститори у наредном периоду посете Војводину и да се на лицу места увере да је баш Војводина место за остварење њихових пословних планова и увећање профита.Међу првима, изложбени простор ВИП Фонда посетио је Синиша Лазић, покрајински секретар за привреду у Извршном већу АП Војводине, који је том приликом нагласио да покрајинска администрација даје приоритет страним улагањима кроз која ће и развој целе покрајине бити продуктивнији.
У току првог дана Општина Зрењанин је, у оквиру конференцијског дела сајма, потенцијалним страним инвеститорима представила индустријску зону где су своје пословање започеле компаније светског гласа. Презентација је била веома посећена, а састанци са градоначелником Гораном Кнежевићем су се наставили на изложбеном простору ВИП Фонда.
 Изјава покрајинског секретара за привреду Синише Лазића о учешћу ИВВ и ВИП Фонда на сајму у Минхену:  - Сајам инвестиција Експо Реал 2006, који је почео данас у Минхену, је најзначајнија сајамска манифестација ове врсте у Европи. Овде у организацији ВИП Фонда и Извршног већа АП Војводине учествује и петнаест локалних самоуправа из Војводине, које ће представити своје инвеститиционе потенцијале, мада су у материјалима које је ВИП фонд овде представио обухваћене све слободне зоне на територији АПВ. Ово је најважнија сајамска манифестације те врсте у Европи, о чему сведоче и подаци да је прошле године овај сајам посетило 18.000 посетилаца из шездесет земаља, а сличан број се очекује и ове године. Експо Реал је врло значајна манифестација, јер се ту налазе сви инвеститори и све најзначајније светске мултинационалне компаније које потенцијално могу да да реализују своје бизнис идеје и на територији Војводине Мислим да на овакав начин значајно подржавамо промоцију наше регије и директно утичемо на привлачење страних инвестиција у нашем региону. Напомена: Аудио снимак изјаве Синише Лазића можете преузети са насе доwнлоад секције
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs