Покрајински секретар за образовање и културу проф. др Золтан Јегеш посетио

Нови Сад , 23. октобар 2006.
-A A +AПокрајински секретар за образовање и културу проф. др Золтан Јегеш посетио.

Нови Сад , 23. октобар 2006. .

Сента/Нови Сад, 20. октобар - Покрајински секретар за образовање и културу проф. др Золтан Јегеш, са сарадницима, посетио је Општину Сента, и том приликом обишао неколико образовних и културних институција у овом градуДомаћин делегацији Извршног већа АП Војводине био је градоначелник Сенте Атила Јухас, који је своје госте информисао о досадашњим резултатима постигнутим у области школства, о културним и другим активностима у овом војвођанском граду. Такође, било је речи и о унапређењу досадашње сарадње између Покрајинског секретаријата за образовање и културу и Општине Сента.
Покрајински секретар за образовање и културу Золтан Јегеш изразио је задовољство резултатима које су постигле средње школе и културне институције које је делегација Извршног већа Војводине обишла, као и активностима Завода за културу војвођанских Мађара - институцији задуженој за очување културе и историје војвођанских Мађара, као и за истраживачки рад уопште. Како је рекао Золтан Јухас, Извршно веће АП Војводине наставиће да пружа подршку пројектима Завода за културу војвођанских Мађара и подржати успостављање чврсте сарадње између ове институције и Завода за културу Војводине у Новом Саду, када ће бити омогућена реализација пројекта од интереса за читаву Војводину.
Иначе, Завод за културу војвођанских Мађара основан је 2003. године уз финансијску подршку Владе Републике Мађарске, а како је истакао директор ове институције Јене Хајне, ово је институција која се, поред својих редовних истраживачких делатности, бави и издавачком делатношћу. Јене Хајне је рекао да је урађен Катастар за културу војвођанских Мађара, што ће, подршком Извршног већа АП Војводине постати узор за израду сличног катастра за читаву Војводину.
Заменик секретара за образовање Светлана Вујовић истакла је да је Покрајински секретаријат за образовање и културу издвојио значајна средства за основне и средње школе у Општини Сента, а како је наглашено, разговарано је са директорима средњих школа о будућем плану уписа и могућностима за отварање нових смерова, као и нових пилот-оделења.
Заменик покрајинског секретара за културу Робер Колар истакао је да је Сента општина у коју се улажу значајна средства, али да су резултати рада свих институција које суфинансира Извршно веће АП Војводине на завидном нивоу, и додао Сенћани могу да буду поносни јер је њихов град постао истински регионални центар у области културе и образовања.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs