Делегација Извршног већа АП Војводине отпутовала у Брисел

Нови Сад , 09. октобар 2006.
-A A +AДелегација Извршног већа АП Војводине отпутовала у Брисел.

Нови Сад , 09. октобар 2006. .

Нови Сад, 9. октобар - Делегација Извршног већа АП Војводине, на челу са председником мр Бојаном Пајтићем отпутовала је данас у Брисел, где ће учествовати на међународном скупу под називом "Дунав - главни пут Европе"Организатор је Мисија немачке Савезне државе Баден - Виртенберг при Европској унији, која је упутила позив и војвођанској делегацији да учествује у раду овог еминентног скупа, на којем ће се представити подунавске земље, региони и градови.
Циљ ове манифестације је да се међународној јавности, а посебно институцијама Европске уније, представи значај дунавских регија у процесима европских интеграција. Посебна пажња биће посвећена подстицању културне, економске и политичке сарадње, кроз различите прекограничне пројекте у области привреде, културе, образовања и туризма.
Председник Пајтић обратиће се учесницима овог скупа и говориће о прекограничној сарадњи у подунавском региону, а делегација Извршног већа учествоваће на пленарном скупу и у раду три подгрупе са темама: "Прекогранична сарадња и нови подстицаји за Дунавску област", затим "Дунав као привредни фактор", као и "Сарадња у области образовања и културе".
Учешће на овом скупу биће искоришћено за контакте са високим функционерима Европске уније, Пакта за стабилност југоисточне Европе, Европске комисије, као и са другим подунавским земљама, регионима и градовима.
У делегацији Извршног већа су и покрајински секретар за привреду, Синиша Лазић, директор војвођанске Канцеларија за европске интеграције Предраг Новиков и Дејан Јанча, саветник председника за међународне односе.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs