Изјава председника ИВВ мр Бојана Пајтића поводом саопштења Покрајинског одбора Г 17 плус

Нови Сад , 03. октобар 2006.
-A A +AИзјава председника ИВВ мр Бојана Пајтића поводом саопштења Покрајинског одбора Г 17 плус.

Нови Сад , 03. октобар 2006. .

Нови Сад, 2. октобар - Поводом саопштења Покрајинског одбора странке Г 17 плус, председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић дао је следећу изјаву за јавност:
- До сутра би се могле набрајати афере које се везују за Г 17 плус: афера "Књаз Милош", Ериксон, Национална штедионица, "Панцир", али набрајање таквих ствари не води никудаНови Сад, 2. октобар - Поводом саопштења Покрајинског одбора странке Г 17 плус, председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић дао је следећу изјаву за јавност:
- До сутра би се могле набрајати афере које се везују за Г 17 плус: афера "Књаз Милош", Ериксон, Национална штедионица, "Панцир", али набрајање таквих ствари не води никуда. Не бих се ни освртао на улогу Млађана Динкића у поступку доношења Устава, да он сам није изнео да се једна странка залагала за додељивање акциза за дуван, алкохол и нафтне деривате Војводини и за оснивање пореске управе Војводине, и тиме је по његовим речима "угрозила опстанак државе Србије", односно залагала се за стварање "нове Србије и Црне Горе". Сваком мора бити јасно да је он притом мислио на Демократску странку.
Тачно је да је Демократска странка тражила ове акцизе и да је тражила да се оснује пореска управа Војводине, као што је и тачно да су се Демократска странка Србије и Српска радикална странка сложиле са нашим предлогом и нису у томе препознале цепање државе. Поражавајуће је да је у томе цепање државе препознао једино Млађан Динкић. Поражавајуће је то због тога што је Млађан Динкић на челу странке која се декларативно залаже за аутономију Војводине.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs